Jen se přiznejte, kolik z vás si kupuje nějaké křupavé müsli? Je to vcelku populární snídaňová varianta, řekla bych… Jenže ne vždycky najdete zrovna příchuť, která by vám na 100% chutnala, takže mi přijde mnohdy jednodušší si vyrobit müsli podle vlastní libosti.									
									Pájiny blbouni – kynuté ovocné knedlíky
											Máme tu ovocnou sezónu! Nemohla jsem se dočkat, konečně! Ovoce začíná mít svou pravou chuť a byl by hřích toho nevyužít.									
									Cibulové kroužky
											Smažené cibulové kroužky jsou super příloha a mě vždycky v restauracích nebo i ve fast foodech dost mrzí, že jsou tak nelidsky drahé, když jde přeci jen o cibuli?! Vás to nepohoršuje? 🙂									
									Těstoviny s cuketou a lilkem
											Přijde vám, že jsou těstoviny s cuketou a lilkem takové nějaké „chudé“? Nenechte se vůbec mýlit, protože to je kombinace snů.									
									Vepřové kotlety s krémovo žampionovou omáčkou
											Vepř sem, vepř tam, všude samý vepř. Česká republika je zemí vepřového…no vás to možná ani tak nepřekvapí, ale po delší době jsem se vrátila do našich luhů a hájů a krom toho, že je to tu opravdu velmi na pohodu a nemáme si vůbec na co stěžovat, tak jsem si všimla, že prostě všude vepř (je pravda, že mě krapet mrzí, že tu tak moc nejíme kravičky, protože ty jsou taky hodně v pohodě). 									
									Jak se najíte a napijete v Chile a Argentíně – o asadu
											Druhý díl povídání o tom, jak se najíte a napijete v Chile a Argentině je na světě a tentokrát se už opravdu podívám na zoubek jídlu.									
									Arašídové máslo – peanut butter
											Peanut butter neboli arašídové máslo je takový fenomének, kterému ale podlě mě určitě stojí za to dát šanci. Já jsem si k němu hledala vztah klikatou cestičkou a hřebík do rakve tomu zasadila moje kamarádka Péťa, která mi jednoho dne namazala křehkou bagetku s arašíďákem a džemem. „Co to pre boha živého je?“ jsem si říkala. „To je teda pěkně ujetý. Lidi už neví, co by se…li“, ale pak najednou… „Hmm, tam křupou malé kousky oříšků… Mně se teda lepí tlama… ale….. hmmm, to je dobrý. Ale víc už nebudu díky.“ O pět minut později: „Můžu dojíst ještě tady ten kousíček?“ A takhle to všechno začalo.									
									Jak se najíte a napijete v Argentině a Chile – o pití
											Asi každý u vás už někde zaslechl pohádku o skvělém argentinském hovězím (o asadu – pravém argentinském grilování se můžete dočíst tady) a dokonalém chilském či argentinském víně. Byla bych tedy, to každý jistě chápe, úplný blázen, kdybychom v Argentině nevyužili příležitosti a hovězímu a vínu se v Jižní Americe nepodívali pořádně na zoubek…nebo spíše se to podívalo na zoubky nám.									
									Bylinkové kuře
											Potřebujete připravit něco rychlého, co nasytí a zároveň zbude něco třeba i na později. Bylinkové kuře je v tomto případě značka ideál. Krom toho se o něj v troubě nemusíte téměř starat. 🙂									
									Celerové pyré
											Občas je to s vymyšlením nějaké vhodné přílohy docela zapeklitost. Jestli se někdy stejně jako já motáte v začarovaném kruhu brambor, rýže, těstovin na různý způsob a už vás to moc nebaví, tak právě vám je určen recept na celerové pyré. Ne, nešklebte se, je to opravdu dobré.									
									Krémová špenátová polévka s rukolou a bazalkou
											Pokud to máte s jarní únavou stejně jako já (připadáte si většinu dne jako po lobotomii a spali byste kdekoliv, kde se to hodí, ale i nehodí), tak krémová špenátová polévka by pro vás mohla být takovou pěknou zelenou vzpruhou.									
									Bramboráky z řepy
											Bramboráky z řepy asi musí působit trošku jako úlet. Ono vůbec kdo by tomu říkal bramborák, když je to řepák? Ale ono jak to jinak popsat? Řeporák? Je to lingvistická past.									
									Jak se najíte na Kubě
											Ve většině průvodců, které se ke Kubě vztahují, se píše: “Kuba není destinace, od které můžete očekávat, že se dobře najíte” My jsme k tomu přistoupili spíš s tím, že se necháme překvapit…ať mile nebo nemile.									
									Křupavé tortilly s poctivým masovým zásypem
											Křupavé tortilly s poctivým zásypem by mohly svádět k představě, že se z toho člověk moc nenají a jde spíš o takové nenáročné zobání. Opak je dle mého osobního mínění pravdou. JE to velké, až mohutné jídlo a strávníky to spolehlivě zasytí až břicho vyvalí.									
									Vepřové v krémovo-jablečné omáčce
											Jestliže stejně jako my máte kamarády, kteří trpí nějakým druhem netolerance (myslím samozřejmě jídelní, protože jinak máme kamarády velmi tolerantní), tak je pro vás recept na vepřovou panenku v krémově-jablečné omáčce naprostá trefa.									
									Zapečená zelenina v sýrové kari omáčce
											Broko-dýňo-květák zapečený v kari omáčce se sýrem zní podle názvu malinko jako kočko-pes, ale je to super vegetariánské jídlo, kterým se pěkně napucnete a svět vám bude hned připadat veselejší… a možná i trošku nafouklejší po pár hodinách… holt brukvovité rostliny jsou potvory nadýmavé.									
									Pita chleby plněné vepřovým
											Kdykoliv se dá něco naplnit masem, zeleninou, sýrem a vlastně čímkoliv, jsem ráda u toho. Krom toho vepřové maso mám prostě ráda…a ano, jím i tlusté (kde přišly malá děťátka k odporu k tučnému masu asi nepochopím, ale žiji s nimi v míru a lásce a chápu je).									
									Grilovaný lilek v česnekové marinádě
											Grilovaný lilek naložený v česneku a oregánu, odpočinutý nějakou chvilku, je jako příloha fakt velká paráda. A pokud ho nesníte hned celý na posezení, tak vám vydrží v lednici i do dalšího dne… velké plus.									
									Žampionový krém ve verších
											V jednoduchosti je nesporně krása, já to tu v jednom kuse hlásám. Žampionový krém je toho příkladnou potravou, Krom toho pravděpodobně neskončíte s blitím a otravou.									
									Poutine aneb jak si pochutnáte v Kanadě
											Někdo má rád holky, jiný zase vdolky…nebo jak se to říká? Každopádně jiný kraj jiný mrav a to platí i o jídle. Proto mám tak ráda cestování a zkoušení všeho možného i ne-možného – vlastně spíš co žaludek dovolí a střeva udrží. Podle mě je totiž jídlo velmi pěkným způsobem, jak poznat místní kulturu a lid. Platí to vždycky? Vždyt co jiného o nás lépe vypovídá než to, čím si plníme pupíky?									
									

 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			








