Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika

Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny seřadím já.:)

Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku

Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.

Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd

Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!
Křenová polévka - pikantní křenová dobrůtka
star_border

Nezapomenutelná křenová polévka

Jestli hledáte polévku, která vás nejen zahřeje, ale i příjemně nakopne, křenová polévka je ta pravá volba! Má jemnou, krémovou konzistenci, ale díky křenu v sobě ukrývá lehce pikantní šmrnc, který povzbudí chuťové pohárky a dodá energii.

Báječná sytá hrstková polévka

V lednici vymeteno, není moc po čem sáhnout? Přesně z tohoto důvoduv vznikla hrstková polévka. Vezmete totiž hrstku toho, tamtoho a najednou je dobrá polévka na světě.

Výborný španělský ptáček naplněný tím nejlepším, co nám chutná

Ať už před vámi leží španělský ptáček s rýži, knedlíkem nebo dokonce s hranolkami, asi se všichni shodneme, že je to lahůdka, ač mi občas přijde trošku nedoceněná.

Výborná klasická cibulačka

Spousta, spousta sladké cibule, jemný sýr a křupavá bagetka – přesně o tom je tato jednoduchá cibulačka. Cibulačka je přesně ten druh pokrmu, u kterého potřebujete jen opravdu pár ingrediencí, ze kterých ale vykouzlíte něco neskonale lahodného. Hledáte-li podobnost s francouzskou cibulačkou, hledáte správně. Je totiž vynikající!