Dokonalý masový boršč

Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.

Klasický hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.

Hovězí guláš s povidly

S gulášem se to má tak: je to jako mít rád hudbu – buď vám může být vcelku jedno, co a jakým způsobem posloucháte, nebo můžete být opravdový labužník a hudbu si vybírat a a poslechem se doslova hýčkat. Kam myslíte, že spadá hovězí guláš s povidly? 😉

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty a olivami

Dnes tu pro vás mám opět trochu jinou variantu nakládaného hermelínu, tentokrát šmrnclého krapet do Itálie, nebo možná spíše prostě jižněji směrem do Evropy, kde mají dostatek dobrých oliv a bezva koření a sušených rajčat. Oproti hermelínové klasice se těšte na víc chuti a přimlsávacích ingrediencí nejen v podobě cibule, ale právě těch rajčat a oliv.

Vegetariánský boršč

Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Klasický nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.

Jelení kýta se smetanovou omáčkou

Jelení kýta se smetanovou omáčkou zní krásně vznosně a určitě na sto procent popisuje to, o co v tomhle receptu jde. Tento recept by se mohl vyprávět dvěma příběhy. První z nich by se jmenoval „Jak se jezinky pomstily jelenovi, který strkal čumák tam, kam neměl“ a ten druhý pak „Jak trubka Čuba kupovala červené víno a odešla kvůli vlastní blbosti s bílým“.

Pórková polévka

Dlouhou dobu jsem měla k pórku značný odpor a to už pro jeho zvláštní a pro mě naprosto nevábné jméno, nebo pro jeho podivnou konzistenci po uvaření. Nicméně kdo se bojí, nesmí do lesa, takže šanci jsem mu dala a připravila z něj bezvadnou polévku. Pórková polévka vás bude bavit a zamilujete si ji také.

Jelení guláš

V pohádce o Smolíčkovi Pacholíčkovi narážíme na ne úplně reálný příběh, který popisuje malého chlapečka vychovávaného hodným panem Jelenem. Jezinky Bezinky si z nějakého důvodu brousí zuby ne na statečného a morálně nepokřiveného Jelena, ale na Smolíčka. Což je právě to, co nechápu. Dobré jelení maso, kvalitně připravené je totiž naprosto vynikající.