Recepty s: bobkový list

Uzená polévka s kroupami

Uzenou polévku s kroupami řadím do svých velmi oblíbených jídel a je to pro mě vždycky takový malý svátek, když se k ní dostanu. Nepřítomnost této polévky v mém jídelníčku bych mohla svést na mou milou drahou polovičku, který nemá kroupy ráda…což je děs.

Vegetariánský boršč

Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Klasický nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.

Jelení kýta se smetanovou omáčkou

Jelení kýta se smetanovou omáčkou zní krásně vznosně a určitě na sto procent popisuje to, o co v tomhle receptu jde. Tento recept by se mohl vyprávět dvěma příběhy. První z nich by se jmenoval „Jak se jezinky pomstily jelenovi, který strkal čumák tam, kam neměl“ a ten druhý pak „Jak trubka Čuba kupovala červené víno a odešla kvůli vlastní blbosti s bílým“.
star_border

Kuře na paprice

Kuře na paprice mám spojené především se svým rodným městem a návštěvami u rodičů. Pojí se mi s tím pocit, že je zima a vracím se navečer domů, kde už na mě čeká teplý talíř s kuřátkem a domácími nočky, které k tomu mamka vždycky dělá. Je to pohoda, je to klasika.

Pórková polévka

Dlouhou dobu jsem měla k pórku, tj. póru značný odpor a to už pro jeho zvláštní a pro mě naprosto nevábné jméno, nebo pro jeho podivnou konzistenci a chuť, když se jeho cáry rozvařily v polévce. Ale říkala jsem si, že zkusit se má všechno a když už to do mě nepůjde v ucelené podobě, zkusím pór rozsekaný. Můj první kulinářský pórkový počin mě ohromil a dodal odvahu s pórem nějaký ten vztah i nadále udržovat.

Jelení guláš

V pohádce o Smolíčkovi Pacholíčkovi narážíme na ne úplně reálný příběh, který popisuje malého chlapečka vychovávaného hodným panem Jelenem. Jezinky Bezinky si z nějakého důvodu brousí zuby ne na statečného a morálně nepokřiveného Jelena, ale na Smolíčka. Což je právě to, co nechápu. Dobré jelení maso, kvalitně připravené je totiž naprosto vynikající.
keyboard_arrow_up