Polévka s mletým masem a kapustou potěší ve chvílích, kdy se chcete zachumlat a prohřát se.

Mám moc ráda pokrmy, které pracují se surovinami, které jsou často takovými otloukánky a pro mnoho lidí nejsou úplně sexy – myslím tím teď kapustu. Já ji osobně naprosto zbožnuji ve všech možných i nemožných podobách, protože její chuť je pro mě úžasná. Ale spousta lidí jí nemůže ani cítit. A to je škoda. Což ji připravit jako polévku společně s další zeleninou a také mletým masem? Lahůdka!

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Polévka s mletým masem a kapustou

Ingredience na polévku s mletým masem a kapustou

Množství: 4 porce

500 g mletého masa (hovězí)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 střední cibule (50 g)
1 špetka kmínu (5 g)
1 bobkový list
3 pepře
1 lžička červené papriky (10 g)
1 menší kapusta (500 g)
4 mrkve (200 g)
2 petržele (100 g)
1 sekaná rajčata (400 g)
2 stroužky česneku (10 g)
4 hrsti čerstvého špenátu (100 g)
1 lžíce čerstvých bylinek (petržel, pažitka) (10 g)


CO KUCHTIT ZÍTRA?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů skvěle použitelných nejen na svačinky, ale i na snídaně nebo večeře! To je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Celkový čas: 60 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Jestli si také libujete v receptech, které jen naházíte do jednoho hrnce a necháte na pospas osudu, stane se polévka s mletým masem a kapustou vaším oblíbencem.

Začneme tím, že si připravíme veškerou zeleninu. Kořenovou zeleninu si nakrájíme na kolečka nebo kostičky, dle libosti. Kapustu si také nakrájíme a cibulku připravíme na kostičky.

Do velkého hrnce (opravdu velkého, protože polévky je kotel) dáme rozehřát olivový olej, na kterém do zesklovatění podusíme cibulku (spíše mírný plamen a klidně 5 minut).

K cibuli pak přidáme mleté maso a restujeme, dokud není pěkně osmažené. Vařečkou ho průběžně pošťoucháváme, aby se rozpadlo.

Jakmile je maso osmažené (a tedy zašedlé či lehce nazlátlé), přidáme koření a ještě na minutu ho osmahneme.

K masu pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem či vodou a kapustu a vaříme přibližně 30 minut. Nezapomeňte dosolit podle chuti.

Jakmile je maso a zelenina měkká, přidáme sekaná rajčata popřípadě i rajčata čerstvá, pokud je jejich sezona a jsou chuťově dobrá. Vaříme ještě 5 minut.

Nakonec do polévky přidáme čerstvý špenát a prolisovaný česnek a už nevaříme. Polévka je hotová!

Pošušnějte si
Pája

PS. Další polévkovou inspiraci najdete v kategorii Polévka je grunt.