Recepty v kategorii: Čubí favoriti

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).

Domácí skořicovo – vaječný likér

Pokud si chcete doma udělat opravdu skvělou a uvolněnou vánoční atmosféru, nebo chcete někoho milého obdarovat originálním, vlastoručně vyrobeným darem, vrhněte se na přípravu domácího vaječného likéru (nebo koňaku, je to to samé).

Lahodné „super“ acai kakaové kuličky

Vždycky jsem fandila receptům, které jsou jednoduché, ideálně zdravé a ještě k tomu naprosto lahodné. Tohle všechno právě acai kuličky, co nás naučily Step-in holčičky (probudilo se mi básnické střevo) splňují na 200%. Krom toho mají antioxidační účinek 😉

Vegetariánský boršč

Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Domácí lívance bez droždí

Udělat si takhle pěkně po ránu úchvatně nadýchané lívance a netrápit se se zbytečným kynutím (ať už těsta nebo prdelek) je podle mě ideální nastartování dne. Krom toho lívance jsou dost často taková romantická blbina, kterou oslníte své milované.

Kuřecí křidélka na pivě

Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně). 
star_border

Arašídové máslo – peanut butter

Peanut butter neboli arašídové máslo je takový fenomének, kterému ale podlě mě určitě stojí za to dát šanci. Já jsem si k němu hledala vztah klikatou cestičkou a hřebík do rakve tomu zasadila moje kamarádka Péťa, která mi jednoho dne namazala křehkou bagetku s arašíďákem a džemem. „Co to pre boha živého je?“ jsem si říkala. „To je teda pěkně ujetý. Lidi už neví, co by se…li“, ale pak najednou…“Hmm, tam křupou malé kousky oříšků…Mně se teda lepí tlama…ale…..hmmm, to je dobrý. Ale víc už nebudu díky.“ O pět minut později: „Můžu dojíst ještě tady ten kousíček?“ A takhle to všechno začalo. 
keyboard_arrow_up