Recepty v kategorii: Naši favoriti

Každý máme v jídle nějaké chuťové preference a tedy i favority. Sekce Čubích favoritů je vlastně hodně o mém vlastním mlsném jazýčku a o tom, co dělá paní Čubě v jídle dobře.

Co tu najdete?

Najdete tu opravdu všechno možné i nemožné. Mám ráda pestré chutě a ráda experimentuji s novými věcmi a chutěmi. Občas mě sice trošku brzdí, pokud vidím nějakou surovinu, která je drahá a člověk jí většinou potřebuje třeba jen 1x1mm. To pak přemýšlím, jestli mi to za to stojí či ne. Nic jiného mě většinou nezastaví.

Já osobně jsem masová. Kdyby mi dal někdo vybrat mezi masem a dortem, neváhám ani minutu. Proto v Čubích favoritech najdete třeba takové dobroty jako roastbeef nebo moje milované vepřové v mrkvi s hráškem.

Další z mých úchylek jsou placičky všeho možného druhu – od bramboráků počínaje po řepáčky nebo dýňáčky konče. Nechápu, kde jsem k tomu přišla.

Do třetice speciálního mlsného jazyka si dost ujíždím na neobvyklých salátech, které jsou většinou sladko slané a křupavé. Příkladem je takový salát s melounem a rukolou nebo salát s opečeným chlebem a sýrem.

Co tu nenajdete?

Vnitřnosti! Na milost beru jen držky, které jsou podle mě naprosto dokonalé. A maminčiny játrové knedlíčky. Jinak na mě s vnitřnostmi radši nechoďte.

A jaké jsou vaše chutě? Napište mi!

Výborný španělský ptáček naplněný tím nejlepším, co nám chutná

Ať už před vámi leží španělský ptáček s rýži, knedlíkem nebo dokonce s hranolkami, asi se všichni shodneme, že je to lahůdka, ač mi občas přijde trošku nedoceněná.

Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou

Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat.

Zimní salát s pečenými batáty, cizrnou a čočkou

Zimní salát s pečenými batáty, cizrnou a čočkou je ztělesněným důkazem toho, že i když mrzne, až praští, můžeme vytvořit něco zeleninového a naprosto báječného.

Výborná klasická cibulačka

Spousta, spousta sladké cibule, jemný sýr a křupavá bagetka – přesně o tom je tato jednoduchá cibulačka. Cibulačka je přesně ten druh pokrmu, u kterého potřebujete jen opravdu pár ingrediencí, ze kterých ale vykouzlíte něco neskonale lahodného. Hledáte-li podobnost s francouzskou cibulačkou, hledáte správně. Je totiž vynikající!

Francouzské brambory

Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.