Recepty v kategorii: Naši favoriti

Každý máme v jídle nějaké chuťové preference a tedy i favority. Sekce Čubích favoritů je vlastně hodně o mém vlastním mlsném jazýčku a o tom, co dělá paní Čubě v jídle dobře.

Co tu najdete?

Najdete tu opravdu všechno možné i nemožné. Mám ráda pestré chutě a ráda experimentuji s novými věcmi a chutěmi. Občas mě sice trošku brzdí, pokud vidím nějakou surovinu, která je drahá a člověk jí většinou potřebuje třeba jen 1x1mm. To pak přemýšlím, jestli mi to za to stojí či ne. Nic jiného mě většinou nezastaví.

Já osobně jsem masová. Kdyby mi dal někdo vybrat mezi masem a dortem, neváhám ani minutu. Proto v Čubích favoritech najdete třeba takové dobroty jako roastbeef nebo moje milované vepřové v mrkvi s hráškem.

Další z mých úchylek jsou placičky všeho možného druhu – od bramboráků počínaje po řepáčky nebo dýňáčky konče. Nechápu, kde jsem k tomu přišla.

Do třetice speciálního mlsného jazyka si dost ujíždím na neobvyklých salátech, které jsou většinou sladko slané a křupavé. Příkladem je takový salát s melounem a rukolou nebo salát s opečeným chlebem a sýrem.

Co tu nenajdete?

Vnitřnosti! Na milost beru jen držky, které jsou podle mě naprosto dokonalé. A maminčiny játrové knedlíčky. Jinak na mě s vnitřnostmi radši nechoďte.

A jaké jsou vaše chutě? Napište mi!

Výborné španělské tapas s jamonem a meruňkou

Tradiční španělské tapas to je něco úžasného. Proč? Existuje totiž takových možností, jaké tapas připravit, že vám z toho bude přecházet zrak. Tentokrát pro vás mám výborné tapas s jamonem a meruňkou. Pokud jste se ještě s touto španělskou klasikou nesetkali, vězte, že jde o maličké talířky s dobrotami či jednohubky neskonale mnoha variant.

Nejlepší domácí sekaná

Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad. 

Zapečené dršťky s bramborami

Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.