Recepty v kategorii: Naši favoriti

Každý máme v jídle nějaké chuťové preference a tedy i favority. Sekce Čubích favoritů je vlastně hodně o mém vlastním mlsném jazýčku a o tom, co dělá paní Čubě v jídle dobře.

Co tu najdete?

Najdete tu opravdu všechno možné i nemožné. Mám ráda pestré chutě a ráda experimentuji s novými věcmi a chutěmi. Občas mě sice trošku brzdí, pokud vidím nějakou surovinu, která je drahá a člověk jí většinou potřebuje třeba jen 1x1mm. To pak přemýšlím, jestli mi to za to stojí či ne. Nic jiného mě většinou nezastaví.

Já osobně jsem masová. Kdyby mi dal někdo vybrat mezi masem a dortem, neváhám ani minutu. Proto v Čubích favoritech najdete třeba takové dobroty jako roastbeef nebo moje milované vepřové v mrkvi s hráškem.

Další z mých úchylek jsou placičky všeho možného druhu – od bramboráků počínaje po řepáčky nebo dýňáčky konče. Nechápu, kde jsem k tomu přišla.

Do třetice speciálního mlsného jazyka si dost ujíždím na neobvyklých salátech, které jsou většinou sladko slané a křupavé. Příkladem je takový salát s melounem a rukolou nebo salát s opečeným chlebem a sýrem.

Co tu nenajdete?

Vnitřnosti! Na milost beru jen držky, které jsou podle mě naprosto dokonalé. A maminčiny játrové knedlíčky. Jinak na mě s vnitřnostmi radši nechoďte.

A jaké jsou vaše chutě? Napište mi!

Quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí

Máte rádi quiche? Pro mě je to dokonalý způsob přípravy slaného koláče s nepřeberným množstvím variant. A co takhle jarní specialitka v podobě quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí?

Dokonalý masový boršč

Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.

Indické máslové kuřátko neboli butter chicken

Indická jídla mám velmi velmi ráda a kdybych mohla, jím je podstatně častěji, než jen příležitostně. Jedním z mých nejmilovanějších dobrot je rozhodně indické máslové kuřátko neboli butter chicken s rýží nebo ještě lépe s křupavým chlebem naan.

Arancini neboli rizotové koule

Připravujete rádi věci z tzv. zbytků? Podle mě jsou to často nejlepší pecky, které člověk v kuchyni vytvoří. O tom moc dobře věděli a ví své i Italové. Právě ti totiž přišli se senzační dobrotou, která se jmenuje arancini.

Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem

Některé krásné věci vznikají z naprostých nečekaných maličkostí. Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem se mi udál vlastně jako taková nouzovka. V lednici vymeteno, mléko ani vajíčka nikde, ale chuť na koláč obrovská.

Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie

Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl eccos odmítají. Proč? Čtěte dál.

Výborné španělské tapas s jamonem a meruňkou

Tradiční španělské tapas to je něco úžasného. Proč? Existuje totiž takových možností, jaké tapas připravit, že vám z toho bude přecházet zrak. Tentokrát pro vás mám výborné tapas s jamonem a meruňkou. Pokud jste se ještě s touto španělskou klasikou nesetkali, vězte, že jde o maličké talířky s dobrotami či jednohubky neskonale mnoha variant.