Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce

Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].

Jarní kuře s nádivkou z bylinek

Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.

Kynuté ovocné knedlíky s borůvkami

Pro spoustu lidí jsou kynuté ovocné knedlíky symbolem letní pohody a prázdnin. I já to tak mám. Ale možná ještě větší radost z nich mám, když je objevím v mrazáku v zimních dnech. Léto je pak najednou zpět v plné síle a to i když za oknem sněží.