Recepty v kategorii: Pečeme s Troubou

Trouba a vůbec příprava stylem pečení, grilování patří mezi moje nejoblíbenější záležitosti. Bez trouby, ale i remosky si život nedovedu představit. V zimních měsících nám trouba slouží i jako topení v naší malinkaté kuchyňce, remoska naopak šetří energii a pro dva hladové krky mnohdy na přípravu stačí.

Pečení masa, zeleniny nebo sladkostí je taková sázka na jistotu. Když už něco pečete, většinou je výsledek velice dobrý a vy se nemusíte příliš starat. Prostě něco v pekáčku odevzdáte do rukou rozehřáté trouby a výsledek je většinou něco krásně křupavého, zapečeného, buchtovatého a podobně.

Co v kategorii Pečeme s Troubou najdete?

Ráda peču především slané věci. Najdete tu tedy například extrémně nezdravou ale dobrou českou klasiku v podobě buřtů na pivě nebo co takhle něco pomalu pečeného jako třeba taková kachnička? Pro vegetariány je tu také spousta inspirace. Za mě je bezva například zapečená brokolice s květákem.

Ale abych nezapomněla i na sladké chutě. Těch je tu také spousta. Najdete tu od tradičního štrůdlu třeba i ne úplně známou, ale naprosto lahodnou Pavlovu.

A co rádi pečete vy?

(vy) Pečené recepty:

Quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí

Máte rádi quiche? Pro mě je to dokonalý způsob přípravy slaného koláče s nepřeberným množstvím variant. A co takhle jarní specialitka v podobě quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí?

Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem

Některé krásné věci vznikají z naprostých nečekaných maličkostí. Křehký koláč se skořicovo-mascarponovým krémem a ovocem se mi udál vlastně jako taková nouzovka. V lednici vymeteno, mléko ani vajíčka nikde, ale chuť na koláč obrovská.

Honzovy buchty

Honzovy buchty se u nás doma zabydlely teprve nedávno. Upřímně, bála jsem se je doma připravit, protože mi cokoli kynutého přijde jako riskantní podnik. Jenže mlsný jazyk vyhrál a už taky nejsem nejmladší ročník v kuchyni, tak bylo na čase se pochlapit.

Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách

Mám moc ráda vaření ve stylu eintopf, jeden hrnec nebo prostě hoďte to všechno dohromady, ponechte osudu a něco skvělého vznikne. Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách toto splňuje na 100%. Odpichuji se od naprosto dokonalého receptu na trhané vepřové a ladím ho na vyšší obrátky. 😉

Zapečené dršťky s bramborami

Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.