Dokonalý masový boršč

Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.

Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie

Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl eccos odmítají. Proč? Čtěte dál.

Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách

Mám moc ráda vaření ve stylu eintopf, jeden hrnec nebo prostě hoďte to všechno dohromady, ponechte osudu a něco skvělého vznikne. Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách toto splňuje na 100%. Odpichuji se od naprosto dokonalého receptu na trhané vepřové a ladím ho na vyšší obrátky. 😉

Hovězí vývar – klasika, která nikdy nezklame

Není nad klasiku. Není nad dobrý vývar. Takže co jsem proboha tolik let dělala, že tu ještě není recept na klasický hovězí vývar? Někdy jsou ty největší klasiky a lahůdky takoví otloukánci bez dostatku pozornosti. Jdu to hned napravit. 🙂

Salát coleslaw

Vždycky jsem si pod pojmem coleslaw představovala, že nejde jen o zelný salát, ale že za tím vším stojí nějaká super originální historka. Představovala jsem si to tak, že jméno salát dostal po nějakém přinejlepším svatém Coleslawovi, který krmil chudé a konal zázraky.

Zeleninová polévka s rajčaty a červenými fazolemi

Jsem veliký polévkomil. Kdyby bylo jen na mě, tak se živím převážně polévkami a to pořád 🙂 Pro vás tu teď mám jednu ze svých oblíbenců, kterou jsem odkoukala od své ségry (ta jí dělá úplně nejdokonalejší). Jde o na duši hřející, tělo posilující a do každého počasí se hodící zeleninou polévku ozdobenou o rajčata a fazole. 

Klasický bramborový salát – podle Čubí rodinky

Každá rodina má svůj recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci, občas se třeba lehce obmění, ale je v něm vidět nezaměnitelný rukopis rodiny a to se mi líbí.

Vegetariánský boršč

Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Jelení kýta se smetanovou omáčkou

Jelení kýta se smetanovou omáčkou zní krásně vznosně a určitě na sto procent popisuje to, o co v tomhle receptu jde. Tento recept by se mohl vyprávět dvěma příběhy. První z nich by se jmenoval „Jak se jezinky pomstily jelenovi, který strkal čumák tam, kam neměl“ a ten druhý pak „Jak trubka Čuba kupovala červené víno a odešla kvůli vlastní blbosti s bílým“.

Čubina klasická krabí pomazánka

Tentokrát si pro vás paní Čuba připravila opravdu pravou a zaručeně krabí pomazánku, kterou mnoho z vás zná a má rádo. Tohle paní Čubu vždycky tahalo za jazyk a uši, říct zrovna o krabí pomazánce, že je krabí, protože procento krabího masa je tam zaručeně přesně 0% a všichni to ví.

Pravé italské lasagne signory Ciuby

Pravých italských lasagní se po českém internetu potuluje pěkná řádka a samozřejmě bych měla říct, že ty moje jsou zaručeně TY PRAVÉ. Jenže ono i po Itálii samotné koluje tolik zaručeně pravých receptů, že snad nebudu moc hřešit, když se prohlásím za tvůrkyni těch opravdu pravých lasagní… minimálně č. 102548.