Langoše, jak je neznáte

Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂

Křehké posvícenské rohlíčky

Pokud jde o přípravu klasických lahůdek, jakými křehké posvícenské rohlíčky bezesporu jsou, držím se hesla, že je lepší držet osvědčeného postupu a sklízet tak dokonalé plody (rozuměj rohlíčky), se kterými uděláte radost všem, kdo se do nich s chutí zakousnou.

Dokonalý masový boršč

Jsou jídla, která mohu jíst několik dní v kuse a vůbec se mi nepřejí. Přesně takový je i klasický boršč, který se u nás doma připravuje do největšího možného hrnce a jí se k obědu, večeři (já si ho dám občas i k snídani), protože je to taková chuťová pohádka, která nikdy neomrzí.

Rebarborový koláč

Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku. 

Salát coleslaw

Vždycky jsem si pod pojmem coleslaw představovala, že nejde jen o zelný salát, ale že za tím vším stojí nějaká super originální historka. Představovala jsem si to tak, že jméno salát dostal po nějakém přinejlepším svatém Coleslawovi, který krmil chudé a konal zázraky.

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).

Vegetariánský boršč

Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou ve mě vyvolává vegetariánský boršč. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Křupavé tortilly s poctivým masovým zásypem

Křupavé tortilly s poctivým zásypem by mohly svádět k představě, že se z toho člověk moc nenají a jde spíš o takové nenáročné zobání. Opak je dle mého osobního mínění pravdou. JE to velké, až mohutné jídlo a strávníky to spolehlivě zasytí až břicho vyvalí.

Avokádová pomazánka

Jednou za čas mívám takové svoje periody…jídelní. Měla jsem například periodu špenátovou, kdy jsem téměř každý den pojídala špenát, nebo pak polévkovou, kdy jsem jedla vývary nebo krémy (polévkové) k snídani, obědu, večeři…a tak dále a tak dále. Teď mám období avokáda a avokádová pomazánka je můj favorit, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží.