Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Příprava vegetariánského boršče je také o tři skoky jednodušší, než u klasického boršče, který je sice můj top v jídlech, ale lenost často vítězí. Je to tak. Jak na něj tedy?

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vegetariánský boršč

Ingredience na vegetariánský boršč

Množství: 6 porce

1 sklenice nakládané řepy – na proužky nebo kostičky
1 větší mrkev
1 větší petržel
⅕ celeru
1 menší plechovka nakládaných červených fazolí (není nutné)
1 plechovka kokosového krému nebo hustého mléka
2 bobkové listy
5 celých kardamonů
7 celých pepřů
Sůl
1 lžíce olivového oleje
1,5l vody

Kysaná smetana k servírování


Udělejte si radost téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Prohlédnout Velkou svačinkovou bichli

Jo a mrkněte na Facebook Svačinkové bichle na tenhle post, do pátku 26. 6. můžete k Bichli navíc získat knihu „Vaříme s dětmi pro děti“ od nakladatelství SmartPress!

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut

Očistěte si zeleninu a nakrájejte jí na příjemně kousací kousky, nebo nastrouhejte. Do hrnce dejte rozehřát lžíci oleje a orestujte 2-3 minuty zeleninu společně s kořením – bobkovým listem, kardamonem, pepřem. Přelijte vodou, osolte a nechte zeleninu uvařit do změknutí.

V této fázi už jen přidejte červenou řepu i s nálevem a červené fazole. Nechte projít varem a přilijte kokosové mléko, které celý boršč zjemní a ještě malinko zahustí. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba a podávejte s vrchovatou lžící kysané smetany.

Mňam

PS: Další polévkovou inspiraci hledejte v kategorii „Polévka je grunt“ a tady případně další vegetariánské dobroty.