Recepty v kategorii: Sladká Čuba

Máte mlsné jazýčky? Ono ostatně kdo by neměl .) Sama sebe považuji spíš za masožravce a kdyby mi dal někdo vybrat mezi krásně opečeným špekáčkem a kremrolí, tak špekáček jasně vede. Ale chutě se mi časem mění a rafinovaný cukr na mě útočí ze všech stran. Hlavního viníka těchto změn vidím hlavně v Čubím muži, který sladké má rád a díky kterému do sladkých chutí pronikám čím dál tím víc.

Co najdete ve sladké Čubě?

Nečekejte žádné skandály. Sladká Čuba je a bude o sladkých věcech, které nás hladí po duši, obalí nervy, rozveselí a udělají dobře.

Najdete poměrně široké spektrum různých tipů sladkostí od velmi jednoduchých receptů, které zvládnete s jednou rukou za zády. Příkladem může být třeba kokosová buchta nebo mrkvový koláč.

Najdete tu také různé klasiky z oblasti sladkého pečení či tvoření. Co třeba takový lehce ozvláštněný jablečný závin s mákem? Božská mana to je. Ale nebráním se ani kynutým knedlíčkům.

Pokud si hlídáte linii nebo řešíte nějaký dietní režim, měli byste se tu také najít. Mám tu například skvělou kakaovou roládu bez mouky nebo raw acai kuličky, které vás tak nabijí energií, že je budete ještě před spaním vyklusávat.

Svět sladkého je prostě a jednoduše krásný a plný dobrodružství. Tak se pojďte také připojit.

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Jaro, léto, pohoda, sluníčko, prosluněné jahůdky…to je prostě pohoda. K tomu se naprosto bezvadně hodí tvarohové noky obalené v křupavé strouhance přelité jahodovou omáčkou. Ta vůně, ta chuť a lehkost je super. Pokud by bylo venku veliké horko, není vůbec problém nočky nechat vychladnout a podávat i se studenou jahodovou omáčkou. Dokonale to osvěží. Krom toho si k tomu dovedu i moc dobře představit i kopeček vanilkové zmrzliny :).

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých nejoblíbenějších sladkých pokrmů. Těžko jim odolávám. Ta kombinace měkkého ale kompaktního těsta a šťavnatých jablek společně s peřinkou z bílků je naprostá božská mana, kterou bych se mohla živit více než často. Prý je nejlepší ještě v den upečení, protože jsou bílky ještě pěkně načechrané a celkově je to takové hmmmm. Já jsem možná malinko čuníček, ale mám ty řezy nejradši až další den, kdy všechno tak pěkně povolí, chutě se propojí a je to celé šťavnaté.

Jablečno-makový závin

Jablečno-makový závin (nebo štrůdl chcete-li) je ještě vychytanější verze klasického jablečného závinu. Pokud jste mako milci stejně jako my, tak je tenhle závin naprostou špičkou a už nebudete chtít nikdy jinak.

Kokosové palačinky s banánem

Kokosové palačinky s banánem mi už asi navždy budou připomínat naše první plachtění na lodi. Děkuji Lukášovi, který nás touhle neskonale jednoduchou a dobrou záležitostí ráno rozmazlil. Jeden by ani nevěřil, že tak málo stačí k totální blažence :). 

Domácí skořicovo – vaječný likér

Pokud si chcete doma udělat opravdu skvělou a uvolněnou vánoční atmosféru, nebo chcete někoho milého obdarovat originálním, vlastoručně vyrobeným darem, vrhněte se na přípravu domácího vaječného likéru (nebo koňaku, je to to samé).
star_border

Kakaová vosí hnízda

Možná už jste měli čest s mými klasickými ořechovými vosími hnízdy, o kterých jsem tu pěla ódy nedávno. Nicméně kakaová vosí hnízda (nebo také včelí úly) jsou pro mě vlastně na úplném vrcholu vánočního cukroví, kde mi dělá velký problém jich nesníst velmi velmi mnoho. Kombinace kakaa a zároveň jemný rumový ocásek na povrchu a k tomu máslový krém uvnitř…kdo by odolal?

Lahodné „super“ acai kakaové kuličky

Vždycky jsem fandila receptům, které jsou jednoduché, ideálně zdravé a ještě k tomu naprosto lahodné. Tohle všechno právě acai kuličky, co nás naučily Step-in holčičky (probudilo se mi básnické střevo) splňují na 200%. Krom toho mají antioxidační účinek 😉

Domácí lívance bez droždí

Udělat si takhle pěkně po ránu úchvatně nadýchané lívance a netrápit se se zbytečným kynutím (ať už těsta nebo prdelek) je podle mě ideální nastartování dne. Krom toho lívance jsou dost často taková romantická blbina, kterou oslníte své milované.

Domácí müsli s kokosem a čokoládou

Jen se přiznejte, kolik z vás si kupuje nějaké křupavé müsli? Je to vcelku populární snídaňová varianta, řekla bych… Jenže ne vždycky najdete zrovna příchuť, která by vám na 100% chutnala, takže mi přijde mnohdy jednodušší si vyrobit müsli podle vlastní libosti.
keyboard_arrow_up