Recepty v kategorii: Rychlovky s Čubou

Co si tak asi představujete pod spojením Rychlovky s Čubou, vy kulišáci? 😉 Ale ono je to je to prosté jako facka. Rychlovky jsou tu myšleny velmi mírumilovně ve smyslu jídel, který připravíte za co nejkratší čas a je s nimi málo práce. To ale určitě nemění nic na tom, že jsou to většinou veliké dobrůtky a často se z nich budete až na patách olizovat.

Co tu najdete?

Rychle, ale zároveň super chutně, se dá připravit vlastně asi cokoliv od svačiny počínaje, po nějaký dobrý dezert konče. Kromě toho lahůdku si lze připravit i s minimem surovin.

Takovým bezva příkladem je bruschetta – opečený chléb s rajčaty a olivovým olejem. Jednoduché jako facka, ale strávníci vám za to políbí ruce.

Super rychlými jídly jsou pak i různé druhy pomazánek, které si připravíte raz dva a zaženete tím hlad. Super jednoduchá klasika je třeba rozhuda – tvarohová pomazánka.

Rychle se dá připravit například i polévka. Za nás jsou top hlavně ty krémové, což třeba taková pórková polévka splňuje na 100%.

Rychlé jídlo na přípravu ale může být také česká klasika v podobě buřtů na pivu. Za chvilku nakrájíte, promícháte a necháte zapéct. Sice to čekání u trouby je nervy drásající, ale zase nemusíte nic dalšího dělat a jen se těšit.

Co si rádi na rychlo připravujete vy? Napište mi!

Kokosovo-ananasové smoothie

Kokosovo-ananasové smoothie je vlastně taková nealko piňa colada, kterou naprosto bezmezně miluju. Kokos můžu mít téměř na všem a ananas, když je dobře vyzrálý, tak ten je špica také vždycky. Kromě toho je to samozřejmě naprosto na 200% zdravé a plné vitamínů, až vám z toho budou vibrovat chlupy na těle…ale opravdu.

Jednoduchá sýrová roláda paní Čuby

V jednoduchosti je krása a pokud budu hodnotit sýrovou roládu, tak je to doslova a do písmene jídelní krasavice a parádnice. Naposledy, když jsem sýrovou roládu připravovala, tak jsme ji snědli ve dvou téměř na posezení, jak byla dobrá. Dejte si pozor. Ona se totiž tváří hodně nenápadně, ale pak se zakousnete a řeknete si, tak si dám ještě plátek, pak další plátek, a další…no a má to ještě smysl tam nechávat těch posledních pár centimetrů? Peklo.

Tradiční vaječná tlačenka

Já vám tedy úplně nevím, jestli se vaječná tlačenka dá vůbec považovat za recept, protože tam člověk vlastně nic kreativně netvoří, jen míchá. Ale ať mě slepice klovne, jestli to není dobrota! Kromě toho je to recept jako dělaný na po-velikonoční období, kdy se u vás dost pravděpodobně nahromadí množství vajec a co teď s nimi? Varianta číslo jedna je například vajíčková pomazánka, nebo právě pak tohle vaječné tlačení.

Tamten salát – zeleninovo-majonézový salát

Vážně bych ráda tento salát nazvala nějak pěkně, elegantně, odpovídajícně…my jsme mu vždycky říkali Tamten salát a všichni věděli o co jde. Teď to budete vědět i vy, ale pokud budete mít nějaký milý pěkný název, tak sem s ním do komentářů. Nějaké jméno si ten salát zaslouží.

Salát s melounem, rukolou a balkánským sýrem

Máme léto, je teplíčko, takže je potřeba se osvěžit něčím zdravým, chutným, studeným. Melounový salát s balkánským sýrem vám možná bude připadat trošku jak když pejsek s kočičkou a tak dále, ale je to super a osvěží to.

Avokádová pomazánka

Jednou za čas mívám takové svoje periody…jídelní. Měla jsem například periodu špenátovou, kdy jsem téměř každý den pojídala špenát, nebo pak polévkovou, kdy jsem jedla vývary nebo krémy (polévkové) k snídani, obědu, večeři…a tak dále a tak dále. 

Klasický nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.
keyboard_arrow_up