Recepty s: parmezán

Špagety s rajčaty – Spagetthi con pomodori

Chcete-li si oddechnout od náročných jídel jak na přípravu, tak na trávení, je na čase si připravit naprosto jednoduché a chuťově hodně překvapivé špagety s rajčaty nebo pokud budeme používat slova našich italských kolegů tak spagetthi con pomodori.  Prostě jen tak, žádné další zkrášlování kromě čerstvé bazalky nebudete potřebovat, protože je to chuťová bomba, kterou budete mít připravenou levou zadní a určitě tím oslníte i masožrouty.

Moussaka

Moussaka je takové to tradiční jídlo…a jelikož už jsem dlouho v receptu nedávala žádné vzdělávací okénko, tak si ho teď dáme právě u moussaky. Moussaka je tradičním jídlem Blízkého Východu, Balkánu a pak ještě další spousty státečků všude možně. Tentokrát tu neoperuji se slovem „pravý“, protože psát u moussace a nějakém receptu na ní, že je ten pravý, by bylo skoro riskantní (stejně jako je to třeba u lasagní, kterých je asi 7580 variací). Každá oblast, klidně můžu říct že i každá vesnice, má moussaku trošku jinou a kdo se v tom má pak vyznat.

Rajčatové gnocchi se sýrem

Rajčatové gnocchi se sýrem jsem měla v záloze přibližně rok, ale nějak jsem vůbec nebyla schopná se dokopat k tomu, abych napsala recept a vykopla ho na stránky. Nezpůsobila to překvapivě přirozená lenost, ani nedostatek času či obě ruce zlomené v kotnících, ale prostě to nějak nešlo.

Zeleninový salát s opečeným chlebem a sýrem

Paní Čuba zeleninu tuze ráda a to v jakékoliv formě – syrové, vařené nebo pečené. Jenže Čubí muž její nadšení ze zeleného, křupavého, nemasového příliš nesdílí, takže už poměrně dlouhou doba Čuba různými způsoby kamufluje zeleninu do všemožných kabátků a převleků.

Parmezánové rizoto

Na rizoto je sice přeborník pan architekt Štěpán, ale i paní Čuba má svou modifikaci a dokonce jej dělá jako správné čuně bez pravé italské rýže. Komu se to nelíbí, ať si řitní otvor políbí, nebo jinak – nikdy si nikdo nestěžoval a vždycky se rizoto snědlo do posledního zrnka. Muhehe

Plněný lilek

Paní Čuba sice holduje převážně masitým pokrmům, nicméně občas se stane, že maso dojde, nebo na něj prostě není chuť a Čuba se dá do přípravy plněného lilku (tj.baklažánku). Pány lilky si Čuba pěkně podélně rozkrojí a vydlabe z nich vnitřek, aby zůstala jen lodička, do které se bude později hňácat skvělá plňka.
keyboard_arrow_up