Spaghetti carbonara - ach ich ochhhh
star_border

Spaghetti carbonara

Carbonara je super jednoduchý recept. Tak. To máme. Ale většinou se snažím psát tak nějak vtipněji, že? Nastala tvůrčí krize lidé milí. Co za tím stojí? Pokud vás to zajímá, tak čtěte dál. Pokud chcete jen rychlý recept na tuhle italskou lahůdku, tak si skočte na postup a styďte se, že nejste více zvědaví.

Parmigiana – zapečený lilek

Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂

Špagety s rajčaty – Spaghetti con pomodori

Chcete-li si oddechnout od náročných jídel jak na přípravu, tak na trávení, je na čase si připravit naprosto jednoduché a chuťově hodně překvapivé špagety s rajčaty nebo pokud budeme používat slova našich italských kolegů tak spaghetti con pomodori.  Prostě jen tak, žádné další zkrášlování kromě čerstvé bazalky nebudete potřebovat, protože je to chuťová bomba, kterou budete mít připravenou levou zadní a určitě tím oslníte i masožrouty.

Moussaka

Moussaka je takové to tradiční jídlo…a jelikož už jsem dlouho v receptu nedávala žádné vzdělávací okénko, tak si ho teď dáme právě u moussaky. Moussaka je tradičním jídlem Blízkého Východu, Balkánu a pak ještě další spousty státečků všude možně.

Rajčatové gnocchi se sýrem

Rajčatové gnocchi se sýrem jsem měla v záloze přibližně rok, ale nějak jsem vůbec nebyla schopná se dokopat k tomu, abych napsala recept a vykopla ho na stránky. Nezpůsobila to překvapivě přirozená lenost, ani nedostatek času či obě ruce zlomené v kotnících, ale prostě to nějak nešlo.

Zeleninový salát s opečeným chlebem a sýrem

Paní Čuba zeleninu tuze ráda a to v jakékoliv formě – syrové, vařené nebo pečené. Jenže Čubí muž její nadšení ze zeleného, křupavého, nemasového příliš nesdílí, takže už poměrně dlouhou doba Čuba různými způsoby kamufluje zeleninu do všemožných kabátků a převleků.

Parmezánové rizoto

Na rizoto je sice přeborník pan architekt Štěpán, ale i paní Čuba má svou modifikaci a dokonce jej dělá jako správné čuně bez pravé italské rýže. Komu se to nelíbí, ať si řitní otvor políbí, nebo jinak – nikdy si nikdo nestěžoval a vždycky se rizoto snědlo do posledního zrnka. Muhehe

Plněný lilek nebo také baklažánek

Paní Čuba sice holduje převážně masitým pokrmům, nicméně občas se stane, že maso dojde, nebo na něj prostě není chuť a Čuba se dá do přípravy plněného lilku (tj.baklažánku). Pány lilky si Čuba pěkně podélně rozkrojí a vydlabe z nich vnitřek, aby zůstala jen lodička, do které se bude později hňácat skvělá plňka.
keyboard_arrow_up