Recepty v kategorii: Přílohy jak z výlohy

S přílohami si můžete užít spoustu legrace a experimentování. Zkoušeli už jste někdy rýži se svíčkovou nebo smažák s knedlíkem? No mně to taky přijde trošku přitažené za vlasy, ale proti gustu. Jen ať si každý najde to, co mu nejlíp vyhovuje.

Příloh a stejně tak i receptů na ně existuje kupodivu hodně široké spektrum a je jen na nás, nakolik s nimi budeme experimentovat.

Co je tedy všechno příloha?

Vezmeme to od těch jednodušších receptů, které zná i neználek. Všichni známe brambory a různé variace, jak je upravit. Ať si kdo chce co chce o bramboře říká, tak já je miluju. Brambory jsou moje nejvíc nejoblíbenější příloha. Bramborová kaše, hranolky, pečené brambory, zapečené brambory se sýrem, vařené ve šlupce, s kminem…je to jedno. Klidně bych bramboru jedla i jen s bramborou jako přílohou.

Krom bramborového šílenství tu ale máme také například spoustu druhů rýže. Každá je jiná, ale vždycky zajímavá. Hlavně se ale nebavte o rýži a její trvanlivosti s mou kamarádkou Péťou. Od naší rýžové diskuze vždycky trnu v křeči z toho, jestli je moje rýže dostatečně čerstvá a zdají se mi o ní děsivé sny – jak o Pétě, tak o ryži.

A co takhle knedlíčky? Já je moc nemusím, ale chápu, že k životu mnoha patří. A je jedno jestli jde o houskový, bramborový nok nebo knedlík či o špekový, plněný, kynutý a tak.

Trocha zdravého přiléhání

Ale přílohy jsou přeci také různé zeleninové saláty, luštěniny plné vitamínů nebo třeba bulgur, polenta a tak.

Možná jste ani vy na začátku pojednání o přílohách nečekali, že jich je tolik. Ale je to tak a meze naší představivosti, co všechno lze přiložit, se nekladou.

Moji tajní favoriti na top přílohu jsou ciambota a celerové pyré 🙂

Recepty na přílohy:

Salát z růžičkové kapusty a jablek

Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.

Ratatouille neboli skutečná zeleninová božská mana

Ratatouille je skutečná zeleninová božská mana. Samozřejmě, mohli bychom říct, že je to vlastně jen osmažená zelenina zapečená v omině, ale to bychom se setsakramentsky pletli.

Zeleninový salát s prosciuttem a pečenými broskvemi

Zeleninový salát s prosciuttem a pečenými broskvemi je skvělým letním salátem, který si zasloužíte.Tolik lahůdek na jednom místě se jen tak nevidí.

Křupavé zeleninové hranolky z trouby

Není asi nic snadnějšího a zároveň rychlejšího, než jsou křupavé zeleninové hranolky z trouby. Jestliže se totiž občas taky orosíte při myšlence, co rychle připravit a pochutnat si, je toto jasná volba.

Zimní salát s pečenými batáty, cizrnou a čočkou

Zimní salát s pečenými batáty, cizrnou a čočkou je ztělesněným důkazem toho, že i když mrzne, až praští, můžeme vytvořit něco zeleninového a naprosto báječného.

Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru s jablky, ořechy a cibulkou se u vás zabydlí takovou rychlostí, že nebudete vědět jak. Je výborný, jednoduchý a skvěle si ho připravíte po celý rok, nejen ve dnech zeleninové hojnosti.