Jak už to s italskými jídly bývá, tak ciambotta je velmi jednoduchý bramborový salát, založený na dobrých a čerstvých surovinách a rozhodně vás asi i překvapí, že není úplně zdravý. Nejlepší je ciambotta ještě trochu teplá a nejradši ji mám ráda samotnou jen tak. Nejvhodnějším obdobím pro její přípravu je léto, kdy většinou není problém sehnat rajčata, která opravdu chutnají jako rajčata a lilek s cuketou, které lze chuťově rozlišit.

Hlavní fotka k receptu Ciambotta – italský bramborový salát

Ingredience


½ kg brambor
4 rajčata
1 červená paprika
½ lilku
1 menší cuketa
Hrst bazalky

Množství: 4 porce


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut

Vezměte si větší pánev a připravte si někde k ruce olivový olej. Ten bude vcelku dost potřeba. Krom toho, že je ciambotta fakt moc dobrá, tak s tím nezamažete větší množství nádobí jako u jiných receptů. Všechno totiž smažím postupně na jedné pánvi a házím do jedné mísy.

Nejdřív si na oleji osmažím nakostičkovaný lilek, pak postupuji s cuketou, následuje paprika a po ní rajčátka, která na pánev jen hodím, nechám je dvě minutky opéct a pryč s nimi do mísy. V této fázi už je pánev většinou docela zašpiněná, takže si ji čistím, abych do ní mohla znovu nalít olej a osmažit brambory. Italové mají většinou taková lehká netučná jídla, proto mě to napoprvé dost překvapilo, že zrovna u ciambotty se oleje fakt vůbec nebojí.

Tak se taky nebojte 🙂

Brambory osmažte a pak už jen promíchejte se zbytkem zeleniny, přidejte natrhanou bazalku a posolte.

Prostě výborné.
Vaše paní Čuba