Jak už to s italskými jídly bývá, tak ciambotta je velmi jednoduchý bramborový salát, založený na dobrých a čerstvých surovinách a rozhodně vás asi i překvapí, že není úplně zdravý. Nejlepší je ciambotta ještě trochu teplá a nejradši ji mám ráda samotnou jen tak. Nejvhodnějším obdobím pro její přípravu je léto, kdy většinou není problém sehnat rajčata, která opravdu chutnají jako rajčata a lilek s cuketou, které lze chuťově rozlišit.

Ingredience


½ kg brambor
4 rajčata
1 červená paprika
½ lilku
1 menší cuketa
Hrst bazalky

Množství: 4 porce

Postup přípravy

Doba přípravy:10 minut
Doba vaření:30 minut
Celkový čas:40 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.




Vezměte si větší pánev a připravte si někde k ruce olivový olej. Ten bude vcelku dost potřeba. Krom toho, že je ciambotta fakt moc dobrá, tak s tím nezamažete větší množství nádobí jako u jiných receptů. Všechno totiž smažím postupně na jedné pánvi a házím do jedné mísy.

Nejdřív si na oleji osmažím nakostičkovaný lilek, pak postupuji s cuketou, následuje paprika a po ní rajčátka, která na pánev jen hodím, nechám je dvě minutky opéct a pryč s nimi do mísy. V této fázi už je pánev většinou docela zašpiněná, takže si ji čistím, abych do ní mohla znovu nalít olej a osmažit brambory. Italové mají většinou taková lehká netučná jídla, proto mě to napoprvé dost překvapilo, že zrovna u ciambotty se oleje fakt vůbec nebojí.

Tak se taky nebojte 🙂

Brambory osmažte a pak už jen promíchejte se zbytkem zeleniny, přidejte natrhanou bazalku a posolte.

Prostě výborné.
Vaše paní Čuba