Honí vás hlad jako vlk a potřebujete se najíst něčeho skvělého a lahodného? Což si připravit kuřecí stir-fry s pórkem?
Domácí ajvar – skvělá příloha plná paprikové chuti
Domácí ajvar neboli lilkovo-papriková omáčka je svou chutí tak typická, že ji buď milujete, nebo váš čas teprve přijde. 🙂
Jemná jahodová pěna s balzamikovou salsou
Máte chuť na něco lehkého a svěžího? Takovou sladkou tečku po dobrém obědě? Jemná jahodová pěna s balzamikovou salsou je přesně tím, co potřebujete.
Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve
Milujete rychlá jídla z jednoho pekáčku? Přesně taková jsou zapečená kuřecí prsa s balzamikem.
Krémová brynzová polévka
Věděli jste, jak výtečná dokáže být brynzová polévka?Jemná krémová chuť brynzy dokáže na talíři vytvořit opravdovou dobrotu.
Čočkový salát se sušenými meruňkami
Potřebujete si připravit něco rychlého a vydatného? Čočkový salát se sušenými meruňkami je bezvadnou volbou a překvapí vás báječnou chutí.
Kuřecí prsa s chřestem a sušenými rajčaty
Kuřecí prsa s chřestem a sušenými rajčaty jsou vynikající dobrotou, kterou velmi rychle připravíte a necháte na pár minut zapéct do trouby. Výsledek je chřestberoucí!
Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší
Milujete lososa? Já tedy rozhodně. Což si jej tentokrát připravit s vynikající kombinací hrášku a špenátu? Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší je láskou na první ochutnání.
Červené kari se zeleninou a kuřecím masem
Ve stravování jsem po pravdě velmi tradiční a spíše těžím z lokálních surovin. Jenže občas je potřeba si dát do sosáčku a ochutnat trošku jiné chutě. Mou velkou láskou je červené kari se zeleninou a kuřecím masem a jsem si jistá, že si jej zamilujete i vy. 🙂
Polévka z pečeného květáku s kari
Polévka z pečeného květáku s kari vás pohladí po dušičce nejen v chladných dnech, ale vlastně kdykoli, když na vás přijde chuť na jemnou krémovou polévku.
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Salát z růžičkové kapusty a jablek
Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.
Záhorácký závitek
Zelí je moje oblíbená zimní zelenina, se kterou je vždycky radost něco tvořit. Záhorácký závitek je dokonalou kombinací právě zmíněného zelí a masa, které když vše zapečete, vznikne naprosté labůžo.
Domácí kimchi
Domácí kimchi je naprostým miláčkem nejen do chladných dní. Tato kvašená směs zeleniny je plná vitaminů, enzymů a přirozených probiotik a krom toho je tak lahodná, že ji budete milovat a možná stejně jako já jíst po kilech.
Jemné cibulovo–jablečné čatní
Hledáte lahodnou specialitku, kterou si vyšperkujete maso nebo třeba tortillu či obložený chléb? Cibulovo–jablečné čatní je sázkou na jistotu.
Rychlá omeleta z kysaného zelí
Rychlá omeleta z kysaného zelí se slaninkou je je vlastně takovou sestřenicí zelňáků a je stejně dokonalá.
Květákový steak pečený v jednoduché marinádě
Není nic lepšího než dobře připravený steak. Co si budem. A co takový bezmasý, květákový steak pečený v jednoduché marinádě? Znáte?
Osvěžující polévka okroška
Co říkáte na studené polévky? Zařazujete je do svého jídelníčku, nebo je to pro vás podivnost? Pokud je milujete, nebo jste na pochybách a chcete jednu báječnou ochutnat, jste tu správně. Osvěžující polévka okroška je totiž báječná.
Opravdová lahůdka pro gurmány – avokádová zmrzlina
Je tomu už tak dávno pradávno, kdy jsem zavítala do jedné nejmenované cukrárny a do oka mě tam praštila avokádová zmrzlina.
Křupavé zeleninové hranolky z trouby
Není asi nic snadnějšího a zároveň rychlejšího, než jsou křupavé zeleninové hranolky z trouby. Jestliže se totiž občas taky orosíte při myšlence, co rychle připravit a pochutnat si, je toto jasná volba.