Lahodní slaní šneci

Vždycky jsem se lačně vrhala po slaných šnecích, které jiní kuchtové nosili na různé akce a říkala jsem si, že je také jednou musím udělat. Nazrál čas a recept je tu. Počítejte s tím, že je jedno, jestli uděláte jeden, dva nebo tři plechy. Nebude jich nikdy dost a vždycky se sní ještě rychleji, než předpokládáte.

Jednoduchá sýrová roláda paní Čuby

V jednoduchosti je krása a pokud budu hodnotit sýrovou roládu, tak je to doslova a do písmene jídelní krasavice a parádnice. Naposledy, když jsem sýrovou roládu připravovala, tak jsme ji snědli ve dvou téměř na posezení, jak byla dobrá. Dejte si pozor. Ona se totiž tváří hodně nenápadně, ale pak se zakousnete a řeknete si, tak si dám ještě plátek, pak další plátek, a další…no a má to ještě smysl tam nechávat těch posledních pár centimetrů? Peklo.

Krémová sýrová polévka s opečeným chlebem

U nás doma se jede v krémových polévkách a to ve velkém. Jedna z našich velkých lásek je krémová sýrová polévka s na oleji pečeným chlebem. Krásně zasytí a pomazlí trávící trubici až do bříška. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Proto přistupujte k množství sýra zodpovědně a nepřepalte to.

Tamten salát – zeleninovo-majonézový salát

Vážně bych ráda tento salát nazvala nějak pěkně, elegantně, odpovídajícně…my jsme mu vždycky říkali Tamten salát a všichni věděli o co jde. Teď to budete vědět i vy, ale pokud budete mít nějaký milý pěkný název, tak sem s ním do komentářů. Nějaké jméno si ten salát zaslouží.

Těstovinový salát paní Čuby

Někdy mi to se psaním receptů jde pěkně ztuha. Člověk se snaží být aspoň trochu vtipný, ale v hlavě mu nic vtipného nenaskakuje, recept na těstovinový salát je tak jednoduchý, že ani není moc co o něm psát a v hlavě se vám usídlí malé obtloustlé a tupé Prázdno.

Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty, sýrem a slaninou

Kuřecí prsa jsou prostě a jednoduše vděčné maso. Dají se různě obalovat, smažit, péct, krájet, napichovat….také jinak s nimi můžete dělat psí kusy a většinou se to vždycky povede. Jednou tak Čubička stála v kuchyni, na prkénku prsa (kuřecí) a přemýšlela, co s nimi.

Zapečený chřest s chorizem v sýrovém bešamelu

Zelený chřest, když je pěkně čerstvý, je svou chutí naprosto nezaměnitelný. Když se dobře připraví, ať už třeba jen v páře, krásně vám křupne při skousnutí. Sice je pravda, že jakmile si odskočíte na malou, máte pocit, že jste v malé chemické továrně, ale pro dobré jídlo je potřeba občas přinášet oběti.
Karbanátky se sýrem paní Čuby
star_border

Karbanátky se sýrem paní Čuby

O klasických domácích karbanátcích jsem na čubostránce už psala před nějakým časem a dnes jsem se rozhodla obohatit kulinářský svět opět o karbanátky. Tentokrát ale nebudeme společně vytvářet typický karbanátko-smrádek způsobený česnekem a majoránkou, ale chtěla bych vás seznámit s karbanátky se sýrem.
keyboard_arrow_up