Někdy mi to se psaním receptů jde pěkně ztuha. Člověk se snaží být aspoň trochu vtipný, ale v hlavě mu nic vtipného nenaskakuje, recept na těstovinový salát je tak jednoduchý, že ani není moc co o něm psát a v hlavě se vám usídlí malé obtloustlé a tupé Prázdno.

Prázdno moc ráda nemám a nevítám ho, protože si vždycky hodí nohy na moje mozkové závity, zapne tupost a uvelebí se v hlavě s tím, že odchod neplánuje brzy. Bojovat s ním je náročné a zbraní vlastně ani moc není – super inteligentní myšlenka, která přijde z hůry, většinou moc nepřichází, takže je většinou potřeba se prostě s Prázdnem smířit, nechat ho se unudit k smrti a ono za chvíli odejde.

Recept o Těstovinovém salátu je ovlivněn návštěvou Prázdna a tuposti, takže podle toho i recept samotný vypadá.

Ingredience na těstovinový salát


4 hrsti těstovin (fusilli např.)
1 červená paprika
½ okurky
3 lžíce kukuřice
Hrst jarní cibulky
150 g sýra eidam, gouda nebo dle chuti
3 lžíce bílého jogurtu
3 lžíce majonézy
Sůl
Provensálské koření

Množství: 4-6 porcí


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy:15 minut
Doba vaření:15 minut
Celkový čas:30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.



Těstovinový salát – je dobrý, chutná. Dá se udělat na tisíc způsobů. Podle toho, co máte v lednici.

Uvařte si 4 hrsti těstovin (já ráda fusilli). Zceďte je. Vodou propláchněte. Za to by vás Ital profackoval.

Nakrájejte si zeleninu. Jak chcete. Já ráda kostky. Kukuřici už krájet nemusíte.

Nakrájejte sýr.

Smíchejte zeleninu a sýr s těstovinami. Přidejte majonézu a bílý jogurt. Promíchejte.

Osolte, opepřete. Jezte. Nebo nechte odležet.

Je to dobré jako příloha nebo hlavní jídlo.

Nám to chutná.

Vám snad taky.

Paní Čuba a Prázdno