Recepty v kategorii: Postřehy

Blog Kuchti.me je sice web o receptech a o tom, jak se dobře napápnout  ale stojí, sedí, leží a tak vůbec na mně – Páje a mém Tomovi. My jsme takové dvě bytosti, co společně dělají celou řadu věcí a když máme co říct, rádi se o to podělíme. Postřehy jsou tedy o tom, co nás kde potkává a mohlo by se vám do kuchyňského, kuchařského, gurmánského a tak vůbec života hodit.

Co tu postřehnete?

Tuze rádi cestujeme a když už jsme delší dobu doma v Čechách, svrbí nás prstíčky. Když už jsme na cestách, tak rádi objevujeme lokální chutě, což je často hodně dobrodružné. Ale zase se naše trávící ústrojí už tak obrnilo, že nemáme vlastně téměř nikdy žaludeční potíže. Jíme jak husy 🙂

Najdete tu tedy nějaké mé postřehy, jak se dá kde ve světě najíst. Nejsem profesionální jídelní kritik, ale mlsný jazyk mám. To zase ano. Můžete si tak přečíst například něco o tom, jak se najíte na Srí Lance. A co druhá strana zeměkoule? Mám tu i postřeh ohledně jihoamerického asada :).

Co nám přinesl rok 2020

Rok 2020 se nám všem určitě zapíše na dlouhou dobu do paměti. Jednoduše bych ho popsala rokem veletočů a jako jednou velkou jízdou na horské dráze – od toho nejlepšího, po to nejhorší. Jak se dařilo mě, nám, Víc než kuchařce? Pojďte se se mnou zasmát a pomodlit se, aby byl rok 2021 klidnější.
Tuňáková pomazánka - všechno to smícháme a je hotovo
star_border

10 tipů na silvestrovské pomazánky

Vánoční svátky a Silvestr samotný jsou hodně o jídle, co si budeme povídat. Řešíme, co uvařit, nebo nevařit a jak se nepřeplácat nebo zas naopak jak toho sníst co nejvíc, aby nám nebylo špatně a nepřibrali ani deko (hahaha) atd.
Máslové - marcipánové sušenky - zasloužená sladká odměna
star_border

11+1 tip na jedlé dárky nejen na Vánoce

Obdarovávat v dnešní době začíná být čím dál těžší. Většina z nás už si dokáže potřebné věci obstarat dost často sama v průběhu roku a otázka: „Co by sis přál/a k Vánocům?“ spíš děsí. Co pak chudáci ti, kteří chtějí obdarovávat? Už nevíte, co vymýšlet? Jestli jste na tom podobně jako já, čtěte dál.
Trhané vepřové maso - pulled pork v akci
star_border

7 top receptů 2019 aneb trošku ohlédnutí

Rok 2020 už jede na plné obrátky a konečně jsem našla trošku více času se zastavit a podívat se dopředu a dozadu, co se vlastně pěkného událo a bude dít dál. Mrkneme společně na 7 top receptů 2019 a taky na věci ukrutně důležité, co bych vám chtěla povědět. 
Chia pudink - překrásnost česrvého ovoce a skvělého chia pudinku
star_border

Rozjímání nad uplynulým rokem aneb TOP 7 receptů 2018

S koncem roku 2018, který nám velmi zásadně převrátil životy (naštěstí jen v tom dobrém) se uchyluji ke klišovatosti (bohužel ne ke kližce, tu totiž nemám moc ráda, ale na guláš zase co si budeme povídat) a pod fousem si bublám, že ten čas hrozně rychle letí a že naše malá Linda už není to malinkatý miminko, ale malá rozumná a svéhlavá bytost.
Krásné Vánoce přejeme my Čubínkovi
star_border

Ohlednutí za rokem 2017

Hezký Štědrý den pupíci, Máme posledních pár dnů do konce roku 2017 a za sebe tedy musím říct, že vlastně ani neutekl jako voda, takže jsem měla čas si věci pěkně vychutnat. Užila jsem si ho, protože byl výživný na zážitky a na nové lidi a celkově bych řekla, že byl pro můj (nejen Čubí) život zásadní.
15 tipů, co si přát k Vánocům aneb kuchařčin dopis Ježíškovi
star_border

15 tipů, co si přát k Vánocům aneb kuchařčin dopis Ježíškovi

Už máš napsaný dopis Ježíškovi? Štědrý den se blíží a pokud propadáš panice, co si přát nebo jak někoho obdarovat, mám tu pro Tebe pár tipů, co by třeba mně udělalo velikou radost 🙂 Doufám, že i pro Tebe bude těchto 15 tipů na vánoční dárky k užitku a že i moje komentáře Ti s výběrem pomohou. Tvoje Čubička PS: A můj tajný tip? Kupovat online z tepla domova a vyhnout se tomu předvánočnímu nákupnímu šílenství 😉
Tajemství norského léta paní Čuby
star_border

Tajemství norského léta aneb pauza od psaní receptů

Ahoj pupíčci, možná si ještě pamatujete, jak jsem na začátku léta psala a těšila se, že budu určitě jisto jistě dávat každý týden nový recept všechno bude krásné a zalité sluncem. No…nepovedlo se…nebo také jinak by se dalo použít sorry, jako. Jestli jste zvědaví proč, a co jsem vlastně celou dobu dělala, tak čtěte dál. Kde nás byl konec? Ještě před začátkem července jsme se s Tomem můžem sbalili a odjeli jsme pracovat do Norska. Pro mou drahou polovičku už to byla devátá sezóna na severu a pro mě čtvrtá, respektive druhá pracovní. Tom se staral ještě společně s dvěma dalšími guidíky (rozuměj raftovými průvodci) o českou raftovou základnu na…
Jak se napijete v Jižní Americe - pití maté v praxi
star_border

Jak se najíte a napijete v Argentině a Chile – o pití

Asi každý u vás už někde zaslechl pohádku o skvělém argentinském hovězím (o asadu – pravém argentinském grilování se můžete dočíst tady) a dokonalém chilském či argentinském víně. Byla bych tedy, to každý jistě chápe, úplný blázen, kdybychom v Argentině nevyužili příležitosti a hovězímu a vínu se v Jižní Americe nepodívali pořádně na zoubek…nebo spíše se to podívalo na zoubky nám.
Jak se na Kubě najíte - super skvělé jídlo
star_border

Jak se najíte na Kubě

Ve většině průvodců, které se ke Kubě vztahují, se píše: “Kuba není destinace, od které můžete očekávat, že se dobře najíte” My jsme k tomu přistoupili spíš s tím, že se necháme překvapit…ať mile nebo nemile.