Vánoční svátky a Silvestr samotný jsou hodně o jídle, co si budeme povídat. Řešíme, co uvařit, nebo nevařit a jak se nepřeplácat nebo zas naopak jak toho sníst co nejvíc, aby nám nebylo špatně a nepřibrali ani deko (hahaha) atd.

Sedmi dní po Štědrém dni, kdy už naše bříška často křičí „pomoc, pomoc“, před námi stojí další jídelně náročný den a to Silvestr. Tápete, co připravit, abyste měli důstojné pohoštění na večer a třeba ochutnali něco nového? Připravit se toho dá vskutku nepřeberné množství od jednoduchých salátů počínaje, přes obložené chlebíčky, jednohubky až po složité lahůdky.

Podle mě jsou často nejvděčnější a nejjednodušší dobré a nápadité pomazánky, které nezklamou snad nikoho.

Připravila jsem pro vás 10 osvědčených tipů na pomazánkové pohoštění, kterým slavnostní večer (nejen ten silvestrovský) určitě nepokazíte.

1. Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka

V jednoduchosti je krása, takže nechat vyniknout dobré chuti tuňáka (sorry makrelo a sardinky) s pár dalšími ingrediencemi z vás udělá pomazánkového guru. Jako dekor lze použít například plátek vajíčka nebo opět nějaké pěkně zelené klíčky či polníček a radost bude na světě!


2. Vajíčková pomazánka

Čubiččina vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Jeden by řekl, že jde o klasiku, která neurazí a ani neoslní. Souhlasím ale jen s tím, že jde o klasiku. Vajíčková pomazánka dokáže oslnit a host si bude spokojeně pomrmlávat a chrochtat nad tím, že i z obyčejného vajíčka se může vyklubat hodně dobrá zlatá slípka.

Co takhle ji nazdobit troškou jemně nastrouhané mrkve nebo třeba červenou cibulkou?


3. Tvarohovo – lososová pomazánka

Tvarohovo-lososová pomazánka
Tvarohovo – lososová pomazánka

Nejeden mlsný jazyk si u tvarohovo – lososové pomazánky zaplesá radostí. Záležitost o minimálním počtu ingrediencí zato však super svěží a uzeně lososově chutnající třešnička na silvestrovském dortu jednohubek. Stačí jen lehce posypat například pažitkou a nic víc už k naprosté blaženosti nepotřebujete.


4. Rillettes

Vepřové rillettes - geniálně jednoduchý výsledek
Vepřové rillettes – geniálně jednoduchý výsledek

Vepřové rillettes je taková moje mantra pohoštění. Tato luxusní vepřovka je ukrutně dobrá, jednoduchá na přípravu a vlastně by ji měl mít doma každý jako takovou medicínku na všechno. Co k ní? Kyselá okurka! Bez diskuze :).


5. Pomazánka z pečených červených paprik

Pomazánka z pečených červených paprik - výborné
Pomazánka z pečených červených paprik – výborné

Může být paprika sexy v pomazánce? Tím si buďte naprosto jistí! Pomazánka z pečených červených paprik je příjemně nasládlá a opečené papriky mají tak úžasnou chuť, že si pomazánku zamilujete na první dobrou.


6. Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka - jednoduché a výborné
Mrkvová pomazánka – jednoduché a výborné

Mrkev může být zatraceně sexy záležitost. Jak? V podobě této super jednoduché a moc dobré pomazánky. Potřebujete k ní jen pár drobností a výborná záležitost je na světě.


7. Pomazánka z červené řepy

Jednoduchá pomazánka z červené řepy
Jednoduchá pomazánka z červené řepy

Pokračuji dále na vlně jednoduchých pomazánek. Ochutnejte a zamilujete si tuto růžovou nádheru.


8. Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka - na pohled neoslní, chuťově pobaví
Avokádová pomazánka – na pohled neoslní, chuťově pobaví

Tahle nazelenalá avokádová dobrota sice na první pohled úplně parádu neudělá, ale chuťově je neskutečně dobrá a často se po ní vrhnou i ti, kteří avokádu příliš neholdují. S troškou toho zeleného (klíčky, nasekané rukola, polníček) nebo červeného (paprika, rajče) zdobení pak jednohubky dostanou hodně šmrncovní nádech.


2 recepty, které najdete jen ve Velké svačinkové bichli

Někdy je fajn se podělit i o věci, které jsou jinak nedostupné, takže tu pro vás mám 2 recepty, které zatím nebyly zveřejněny tady na stránkách, ale jsou součástí Velké svačinkové bichle, tj. naší parádní kuchařky se 190 recepty nejen na školní svačinky

Vybrala jsem pro vás dva své favority, které mám tuze moc ráda a za které bych ručku do trouby dala a věřím, že když je pustíte i k sobě do kuchyně, tak vás víc než mile překvapí.

9. Pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy

Pomazánka pro opravdové labužníky, dalo by se říct. Pro někoho může být chuť gorgonzoly moc výrazná, ale věřte, že když se zkombinuje ještě s hroznovým vínem a sekanými ořechy, tak je jen máloco lahodnějšího.

Zdobení snad ani není potřeba. Stačí jen přidat pár překrojených hrozínek navrch a chuť už udělá své.

Pomazánka s gorgonzolou, vínem a oříšky - ukazka z Bichle
Pomazánka s gorgonzolou, vínem a oříšky – ukázka z Bichle

Pomazánka s gorgonzolou, vínem a oříšky - ukazka z Bichle - recept



10. Špenátová pomazánka se sýrem

Může to znít značně podezřele, ale špenátu také sluší pomazánková varianta. S něžným šmrncem sýra a česneku vám vznikne zelená radost na křupavé houstičce nebo bagetce, po které sáhne každý zvědavec. Poškádlit na povrchu ji můžete například rajčetem, bazalkou nebo sekanými oříšky, popřípadě ji dodejte pár hoblinek parmazánu nebo pecorina.

Špenátová pomazánka se sýrem - ukázka z BIchle
Špenátová pomazánka se sýrem – ukázka z Bichle
Špenátová pomazánka se sýrem - ukázka z BIchle - recept
Špenátová pomazánka se sýrem – ukázka z Bichle – recept

Všechny extra pomazánky najdete společně s dalšími 187 recepty (z toho celkem 30 je pomazánkových) ve Velké svačinkové bichli.







Líbí se vám recept s? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!

Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Bych blilCelkem hnusnýBrý...noBezva sváčaGastronomickej orgáč! (hodnoceno: 5x, průměr: 4,80, nejlepší: 5)
Loading...
Přečteno 5 345x

Další recepty z kategorií:

Mrkněte na můj nový projekt:

Víc než kuchařka - chytré plánování a nakupování

Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.

Napsala

Bafinky baf. To jsem já, Pavlína osobně. Dobré jídlo, kvalitní šlofíček, pohodoví lidé, černý humor a moje nejmilejší polovička - pro mě jednoduchý recept na spokojený život v dnešním chaosu.

Chcete o mně vědět více?