Tuňáková pomazánka je takovou méně smradlavou sestrou rybí pomazánky, kterou ale rozhodně nezatracujme, protože je skvělá, báječná a na přípravu jednoduchá.

Tuňákovou pomazánku si můžete bez výčitek dát v neděli večer a v pondělí ráno nebudete společensky nepřijatelně smrďánkovat. Což je moc fajn a s tím obvykle u pomazánky z uzené makrely nebo sardinek trošku pohoříte.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tuňáková pomazánka

Ingredience na tuňákovou pomazánku

Množství: Pro 4 strávníky

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (160 g)
1/2 tvarohu (cca 150 g)
Jarní cibulka
1 lžíce majonézy (20 g)
1 lžička dijonské hořčice (8 g)
Špetka pepře


TIP na vděčný vánoční dárek: V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Prohlédnout Velkou svačinkovou bichli

Skvěle poslouží i jako kupa inspirace na rychlé a lehké večeře nebo snídaně. #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Příprava tuňákové pomazánky je velmi jednoduchá a hotovo máte za deset minut. Všechno stačí jen promíchat a namazat na nějaké dobré pečivo a přidat třeba trošku zeleniny.

Vezměte si větší konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, vodu z něj vylejte, aby vám zůstalo jen maso.

Do misky si dejte polovinu plnotučného (či jiného) tvarohu, přidejte lžičku dijonské hořčice, lžíci majonézy (šlo by to i bez ní, ale víte jak) a přidejte tuňáka. Záměrně zde nezmiňuji dosolování, protože tuňák je často hodně slaný a majonéza také udělá svoje, takže ani není potřeba dosolovat.

Všechno pěkně promíchejte.

Nakonec přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a trošku opepřete. Tuňáková pomazánka je skvělá jednoduchá sváča nebo i lehká večeře, kterou ale rozhodně neurazíte.

Dobrou chuť
Pája

Máte rádi pomazánky stejně jako my? Další recepty jsou tady 🙂