Tuňáková pomazánka je takovou méně smradlavou sestrou rybí pomazánky, kterou ale rozhodně nezatracujme, protože je také skvělá.

Tuňákovou pomazánku si můžete bez výčitek dát v neděli večer a v pondělí ráno budete smrďánkovat společensky přijatelně. Což je moc fajn a s tím obvykle u pomazánky z uzené makrely nebo sardinek trošku pohoříte.

Ingredience na tuňákovou pomazánku


1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1/2 tvarohu (cca 150 g)
Jarní cibulka
1 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
Pepř

Množství: Pro 4 strávníky


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Příprava je velmi jednoduchá a hotovo máte za deset minut.

Vezměte si větší konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, vodu z něj vylejte, aby vám zůstalo jen maso. Do misky si dejte polovinu plnotučného (či jiného) tvarohu, přidejte lžičku dijonské hořčice, lžíci majonézy (šlo by to i bez ní, ale víte jak) a přidejte tuňáka.

Všechno pěkně promíchejte a maso rozmačkejte. Nakonec přidejte jarní cibulku a trošku opepřete. Solit ani není potřeba, protože tuňák je obvykle dostatečně slaný. S čerstvým chlebem a například rajčetem je to super svačina nebo rychlá večeře.

Dobrou chuť
Paní Čuba

Máte rádi pomazánky stejně jako my? Další recepty jsou tady 🙂