Tuňáková pomazánka je takovou méně smradlavou sestrou rybí pomazánky, kterou ale rozhodně nezatracujme, protože je také skvělá.

Tuňákovou pomazánku si můžete bez výčitek dát v neděli večer a v pondělí ráno budete smrďánkovat společensky přijatelně. Což je moc fajn a s tím obvykle u pomazánky z uzené makrely nebo sardinek trošku pohoříte.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tuňáková pomazánka

Ingredience na tuňákovou pomazánku

Množství: Pro 4 strávníky

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1/2 tvarohu (cca 150 g)
Jarní cibulka
1 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
Pepř

TIP (krátké & poučné video): Solíte? A víte, kterou sůl použít, aby byla ta nejlepší? Věnujte si chvilku času a pojďte se trochu vzdělat, mrkněte na video "Neobyčejná sůl. Když je drahá, bude asi zdravá!". #slanybulvarek

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Příprava je velmi jednoduchá a hotovo máte za deset minut.

Vezměte si větší konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, vodu z něj vylejte, aby vám zůstalo jen maso. Do misky si dejte polovinu plnotučného (či jiného) tvarohu, přidejte lžičku dijonské hořčice, lžíci majonézy (šlo by to i bez ní, ale víte jak) a přidejte tuňáka.

Všechno pěkně promíchejte a maso rozmačkejte. Nakonec přidejte jarní cibulku a trošku opepřete. Solit ani není potřeba, protože tuňák je obvykle dostatečně slaný. S čerstvým chlebem a například rajčetem je to super svačina nebo rychlá večeře.

Dobrou chuť
Paní Čuba

Máte rádi pomazánky stejně jako my? Další recepty jsou tady 🙂