Domácí pikant salát

Máte rádi pikant salát nebo také rumcajse, ďábelská nebo či jak je jinak nazýván? Je to taková moje guilty pleasure neboli prostě velmi nezdravé potěšení, ale kdo si občas nevyhodí z kopýtka? Je výborný.

Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru s jablky, ořechy a cibulkou se u vás zabydlí takovou rychlostí, že nebudete vědět jak. Je výborný, jednoduchý a skvěle si ho připravíte po celý rok, nejen ve dnech zeleninové hojnosti.

Nakládaný romadur v pivním nálevu

Milujete naložené sýry všeho druhu? A což takový romadur? Nevoní zrovna po fialkách, ale jeho chuť je tak báječná! Pojďme si připravit nakládaný romadur v pivním nálevu. Kombinace pro odvážné, ale kdo se bojí, tak zjistí, že je to skutečné terno. 🙂

Zeleninový salát s výbornou hořčičnou zálivkou

Milujete zeleninové saláty?  Já tedy rozhodně. Někdy ale popravdě už moc nevím, jakou zálivku vymyslet, aby byla chuť salátu nová a jiná. Takže 3x hurá! Zeleninový salát s hořčičnou zálivkou je tady!

Svíčková na smetaně

Jestliže je něco naší národní pýchou, je jí určitě svíčková na smetaně. Dokonalá heboučká omáčka s měkkým kouskem masa a k tomu knedlíček je prostě něco, co se jen těžko dá nahradit.

Salát coleslaw

Vždycky jsem si pod pojmem coleslaw představovala, že nejde jen o zelný salát, ale že za tím vším stojí nějaká super originální historka. Představovala jsem si to tak, že jméno salát dostal po nějakém přinejlepším svatém Coleslawovi, který krmil chudé a konal zázraky.

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).

Marinovaná vepřová žebra

“Ty seš ale vážně pěkná kost!” řekl by muž… Ale i žena… Pokud by na přetřes přišla marinovaná vepřová žebra. Jsou skutečně lahodná a to nejenom proto, že se jí rukama (a to já ráda, protože kontakt s jídlem je fajn), ale protože odpadávají od kosti a bohově chutnají s pivem. Sice mám ruce zapatlané vždycky až za ušima, někdy se stopy najdou i na čele, ale za to to prostě stojí. Kdo si právě odfrkl nad tím, jaké jsem čuně, tak vše se dá umýt.

Čočková pomazánka – čočkoprdka

Luštěniny jsou pro tělo nesmírně zdravé a člověka zasytí… a většinou pořádně nafouknou. Tentokráte se podívám na zub čočkové pomazánce, která asi není úplně tradiční představitelkou z luštěninových jídel, ale je naprosto vynikající!