Hovězí guláš s povidly

S gulášem se to má tak: je to jako mít rád hudbu – buď vám může být vcelku jedno, co a jakým způsobem posloucháte, nebo můžete být opravdový labužník a hudbu si vybírat a a poslechem se doslova hýčkat. Kam myslíte, že spadá hovězí guláš s povidly? 😉

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou jedním z mých nejoblíbenějších sladkých pokrmů. Těžko jim odolávám. Ta kombinace měkkého ale kompaktního těsta a šťavnatých jablek společně s peřinkou z bílků je naprostá božská mana, kterou bych se mohla živit více než často. Prý je nejlepší ještě v den upečení, protože jsou bílky ještě pěkně načechrané a celkově je to takové hmmmm. Já jsem možná malinko čuníček, ale mám ty řezy nejradši až další den, kdy všechno tak pěkně povolí, chutě se propojí a je to celé šťavnaté.

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).

Zapečená zelenina v sýrové kari omáčce

Broko-dýňo-květák zapečený v kari omáčce se sýrem zní podle názvu malinko jako kočko-pes, ale je to super vegetariánské jídlo, kterým se pěkně napucnete a svět vám bude hned připadat veselejší…a možná i trošku nafouklejší po pár hodinách…holt brukvovité rostliny jsou potvory nadýmavé.