Recepty s: vepřové

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).

Nadívaný vepřův bůček

Nadívaný vepřový bůček je opět taková naše česká klasika, doslova do písmene prasečina (ať už si to přeberete jako od slova prase…nebo prostě že je to opravdu tučné a nezdravé až hanba, ale zároveň dobré…hmmm…)

Vepřové kotlety s krémovo žampionovou omáčkou

Vepř sem, vepř tam, všude samý vepř. Česká republika je zemí vepřového…no vás to možná ani tak nepřekvapí, ale po delší době jsem se vrátila do našich luhů a hájů a krom toho, že je to tu opravdu velmi na pohodu a nemáme si vůbec na co stěžovat, tak jsem si všimla, že prostě všude vepř (je pravda, že mě krapet mrzí, že tu tak moc nejíme kravičky, protože ty jsou taky hodně v pohodě). 

Vepřové v krémovo-jablečné omáčce

Jestliže stejně jako my, Čubínci, máte kamarády, kteří trpí nějakým druhem netolerance (myslím samozřejmě jídelní, protože jinak máme kamarády velmi tolerantní), tak je pro vás recept na vepřovou panenku v krémově-jablečné omáčce naprostá trefa.

Pita chleby plněné vepřovým

Kdykoliv se dá něco naplnit masem, zeleninou, sýrem a vlastně čímkoliv, jsem ráda u toho. Krom toho vepřové maso mám prostě ráda…a ano, jím i tlusté (kde přišly malá děťátka k odporu k tučnému masu asi nepochopím, ale žiji s nimi v míru a lásce a chápu je).

Cukety plněné masem se sýrem

Cuketa je takový můj miláček mezi zeleninou (latinsky cucurbita), na kterého nedám dopustit. Je pravda, že u cukety z obchodu už člověk moc nepozná chuť, když neudržuje vizuální kontakt s pokrmem, ale i tak. 

Vepřové v mrkvi s hráškem

Velmi dlouho jsem hledala vhodná slova, která by popsala mou lásku k tomuto jídlu, pak jsem si ale řekla, že nechám promluvit jiné a doufám, že vám bude jasné, jak to s vepřovým v mrkvi a vlastně s vařením obecně, mám (buďte trpěliví a pěkně čtěte):
star_border

Segedinský guláš

Segedínský guláš, nebo pro mě vždycky jen segedin je moje super extra oblíbené jídlo (všechno, kde je dobré kysané zelí, je pro mě vlastně hoodně oblíbené). Mám ráda jak variantu, kdy se do omáčky nepřidává kysaná smetana, ale právě ta varianta se smetanou je prostě skvělá. Přijde mi, že jak je to zelí takové správně kyselé, kysaná smetana tomu dodá jemnost a eleganci 🙂

Kološvárské zelí

Kysané zelí je moc zdravé, a když se k němu ještě přihodí nějaké to maso a další věci, tak z toho prostě nemůže vzniknout nic špatného. Kološvárské zelí může možná kombinací mletého masa a rýže působit poněkud podezřele a zběsile, ale chuťově je to naprosto super (a když jsem ho dělala naposledy, tak jsem to celé sežrala úplně sama – ne na posezení).
keyboard_arrow_up