Telecí roláda s nádivkou ze sušených rajčat, bylinek a slaniny je naprosto báječnou variantou na mladé masíčko, které se tradičně na Velikonoce připravuje.
Italská piccata
Svěží telecí záležitost plná citrónové chuti – přesně to je italská piccata s telecím masem.
Gordon blue neboli cordon bleu
Gordon blue neboli správně cordon bleu (čti kordón blé) nebo taky všelijak komolený gordon blů, gordon bleu, cordon blau a podobně je vynikající plněný řízek se sýrem a šunkou, ať už mu říkáme jakkoli.
Čevapčiči jak od Číči, nebo taky čevapi
Čevapčiči nebo prostě čevapi jsou tak naprosto nádherný a jednoduchý jídlo. Zcela narovinu říkám, že nejlepší je dělají někde v hospůdce na Balkáně…ideálně s nějakou domácí pálenkou.
Telecí pečeně na másle
Telecí pečeně pohladí na jazyku, udělá dobře bříšku a svou jemnou a lahodnou chutí společně s velmi jednoduchou přípravou vám udělá i z pondělí malou neděli. Vždycky mám tak trochu výčitky svědomí, když se rozhodnu uvařit nějaké to mláďátko. Vegetariánům se teď určitě svírají prsty na nohou v pěstičku a je pravda, že je potřeba se od toho nějak oprostit a nepředstavovat si pod kouskem masa nějaké malé roztomilé telátko. Protože ono to masíčko z něj je fakt moc dobré.