Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Jaro, léto, pohoda, sluníčko, prosluněné jahůdky…to je prostě pohoda. K tomu se naprosto bezvadně hodí tvarohové noky obalené v křupavé strouhance přelité jahodovou omáčkou. Ta vůně, ta chuť a lehkost je super. Pokud by bylo venku veliké horko, není vůbec problém nočky nechat vychladnout a podávat i se studenou jahodovou omáčkou. Dokonale to osvěží. Krom toho si k tomu dovedu i moc dobře představit i kopeček vanilkové zmrzliny :).

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).
star_border

Karbanátky se sýrem paní Čuby

O klasických domácích karbanátcích jsem na čubostránce už psala před nějakým časem a dnes jsem se rozhodla obohatit kulinářský svět opět o karbanátky. Tentokrát ale nebudeme společně vytvářet typický karbanátko-smrádek způsobený česnekem a majoránkou, ale chtěla bych vás seznámit s karbanátky se sýrem.

Losos pečený v bramborové krustě

Někdy člověka popadne záchvat kreativity a má snahu vytvářet různé nevšední a zvláštní kombinace, které by ten hlad po něčem novém nakrmily. Paní Čubu takový záchvat potkal jednoho dne, kdy měla doma plátek čerstvého lososa a chtěla s ním udělat něco echtovně speciálního, nějakou pecku, která by se stala v kulinařině stejně silným pojmem jako svíčková, řízek, žemlovka nebo otloukánek katův šleh.

Jablečný štrůdl

S nadcházejícím podzimem a první vlnou chřipek a rýmiček přichází také období jablek a tisíce a jednoho receptu štrůdlů a závinů. Já v tomto receptu asi nebudu příliš originální a buďte tedy schovívaví v tom, že se zde nedočtete, jak připravit štrůdl ala bažant nebo štrůdl na kopru. Je sice pravda, že jsem zde už psala o slaném štrůdlu, ale pojďme ke sladké klasice.

Plněný lilek

Paní Čuba sice holduje převážně masitým pokrmům, nicméně občas se stane, že maso dojde, nebo na něj prostě není chuť a Čuba se dá do přípravy plněného lilku (tj.baklažánku). Pány lilky si Čuba pěkně podélně rozkrojí a vydlabe z nich vnitřek, aby zůstala jen lodička, do které se bude později hňácat skvělá plňka.
keyboard_arrow_up