Recepty v kategorii: Grilování

Grilování je pro mě taková kuchařská umělecká disciplína, kterou mě baví pilovat. Kdybychom jen měli aspoň malinkatý balkůnek, určitě bychom grilovali i v zimě. I tak pod mýma rukama vzniká spousta grilovací inspirace.

Inspirace pro grilování

 Maso! Většina z nás se ke grilu vrhá především kvůli přípravě lahodně provoněného masíčka z grilu. My v tom nejsme jiní. Já mám nejraději jen jednoduše naloženou krkovičku popřípadě kuřecí křidélka. Právě o tom je kategorie Grilování, ale najdete tu daleko víc, než jen masové záležitosti.

Velkou naší lískou je grilovaná zelenina na sto a jeden způsob. Například takové jednoduché žampiony s nivou se drží na vrcholu žratelnosti mezi našimi kamarády. Na gril se dá ze zeleniny ale přihodit vlastně téměř vše, tak proč toho nevyužít.

A jako dezert z grilu? No přeci ananas. Lahodná sladká chuť, která lehce zkaramelizuje vás přesvědčí o tom, že grilovat je nádhera a život je tak krásný.

Už aby začala grilovací sezóna.

Grilovací recepty:

Kuřecí křidélka na pivě

Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně). 

Čubiny jednoduché krůtí špízy

Příprava špízů je vždycky taková kreativní zábavička. Na tyčku se dá napíchnout celkem cokoliv, co se na ní udrží a pokud zrovna nezkombinujete sladké, slané, kyselé a hořké (no i když? ), je výsledek většinou nějaká opečená dobrota, která zalahodí na jazyku, ale i zvědavému oku.

Výborné vepřové špízy

Špíz, od germánů také jinak bodec, se definuje jako pokrm napíchnutý na dřevěné či železné špejličce. Já jako osoba masožravá preferuju, když jsou na špejličce napíchnutá především masa s kousky zeleniny, které jsou nějakou tu chvilku naložené v marinádě a posléze je všechno připravené na grilu.

Žampiony plněné nivou

Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“ Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty.