Recepty v kategorii: Čubí grilování

Grilování je umění a já bych si jen přála, abych měla v našem bytečku aspoň malinkatý balkůnek, na kterém bychom si mohli umístit malinkatý grileček a grilovat co nejčastěji. Bohužel jsme odsouzeni zvát se ke kamarádům a rodičům, kteří buď mají gril nebo prostor, kde se můžeme v naší grilovací mánii vyžít. A při tom samozřejmě nafotit a napsat nějaké ty nové recepty 🙂

Proč grilovat?

Když trošku přimhouřím oko a zapomenu na to, že to tedy není úplně nejzdravější způsob přípravy jídla, tak grilované pokrmy mají naprosto jedinečnou a lahodnou chuť. Samozřejmě záleží na tom, zda grilujeme přímo na dřevě nebo uhlí – pak je chuť pěkně uzená. Ale své má i elektrický nebo plynový gril, když není zbytí – a krom toho jsou jednodušší za ovládání a úklid.

Co nejraději grilujeme?

Maso! Většina z nás se ke grilu vrhá především kvůli přípravě lahodně provoněného masíčka z grilu. My v tom nejsme jiní. Já mám nejraději jen jednoduše naloženou krkovičku popřípadě kuřecí křidélka. K tomu pak naprosto parádně pasuje ogrilovaná zelenina – super jednoduché žampiony s nivou se drží na vrcholu žratelnosti mezi našimi kamarády. A jako dezert z grilu? No přeci ananas.

Už aby začala grilovací sezóna.

Grilovací recepty:

Kuřecí křidélka na pivě

Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně). 

Grilovaný lilek v česnekové marinádě

Grilovaný lilek naložený v česneku a oregánu, odpočinutý nějakou chvilku, v lednici je jako příloha fakt velká paráda. A pokud ho nesníte hned celý na posezení, tak vám vydrží i do dalšího dne…velké plus.

Čubiny jednoduché krůtí špízy

Příprava špízů je vždycky taková kreativní zábavička. Na tyčku se dá napíchnout celkem cokoliv, co se na ní udrží a pokud zrovna nezkombinujete sladké, slané, kyselé a hořké (no i když? ), je výsledek většinou nějaká opečená dobrota, která zalahodí na jazyku, ale i zvědavému oku.

Krkovice v bylinkovo – hořčičné marinádě

Opakování je matka moudrosti a úplně chápu, jestli vás s tím někoho můžu štvát. Nicméně si zopakujme, že v jednoduchosti je krása a v jídle to platí dvojnásob. Splácat dohromady deset druhů koření, zalít to maggi a ještě to třeba celé dodělat kečupem zvládneme všichni….

Čubí špízy

Špíz, od germánů také jinak bodec, se definuje jako pokrm napíchnutý na dřevěné či železné špejličce. Já Čuba jako osoba masožravá preferuju, když jsou na špejličce napíchnutá především masa s kousky zeleniny, které jsou nějakou tu chvilku naložené v marinádě a posléze je všechno připravené na grilu.

Žampiony plněné nivou

Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“ Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty. 
keyboard_arrow_up