Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“

Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty. 

Na plněných žampionech se mi líbí především to, že jsou velmi rychle připravené a není s nimi hodně starostí. Stačí je jen zavřít do trouby a niva s nimi udělá své.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Žampiony plněné nivou

Ingredience na žampiony plněné nivou

Množství: 12 kousků

Žampiony
Niva


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Jediná náročnost toho receptu, který se buď dá hodit na gril, nebo do trouby, je v tom, že člověk musí vyřezat houbičkám nožičky a do nich nacpat co největší množství nivy, které se tam vejde dovnitř bez toho, aby se kloubouček rozpadl.

Když už je gril či trouba (cca na 200°C) předehřátá, necháme tam naše milé kloboučky žampionů pěkně opéct a nivu roztéct. Pokud jste aspoň trochu ekologové a také vámi cvičí pohodlnost, určitě oceníte pečící folii na více použití – nepřipečete plech a ještě nebudete plýtvat.

Na závěr už jen stačí otřít sliny z podlahy a žampiony naservírovat hladovým strávníkům.

Tip Čubího muže: Servírujte s třešňovým kompotem a šlehačkou. No, každý máme nějaké chutě.