Celá pointa vaření paní Čuby spočívá v jednoduchém hesle: „Za málo námahy se pěkně a příjemně nadlábnout.“

Už stará Jouzová věděla, že žampiony nadívané jsou prostě dobrota a s přípravou je jen minimální námaha. Plněné žampiony nivou, nebo bramborovou směsí se tak drží v jídelníčku paní Čuby jak hovno boty. 

Na plněných žampionech se mi líbí především to, že jsou velmi rychle připravené a není s nimi hodně starostí. Stačí je jen zavřít do trouby a niva s nimi udělá své.

Hlavní fotka k receptu Žampiony plněné nivou

Ingredience na žampiony plněné nivou


Žampiony
Niva

Množství: 12 kousků


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 25 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Jediná náročnost toho receptu, který se buď dá hodit na gril, nebo do trouby, je v tom, že člověk musí vyřezat houbičkám nožičky a do nich nacpat co největší množství nivy, které se tam vejde dovnitř bez toho, aby se kloubouček rozpadl.

Když už je gril či trouba (cca na 200°C) předehřátá, necháme tam naše milé kloboučky žampionů pěkně opéct a nivu roztéct. Pokud jste aspoň trochu ekologové a také vámi cvičí pohodlnost, určitě oceníte pečící folii na více použití – nepřipečete plech a ještě nebudete plýtvat.

Na závěr už jen stačí otřít sliny z podlahy a žampiony naservírovat hladovým strávníkům.

Tip Čubího muže: Servírujte s třešňovým kompotem a šlehačkou. No, každý máme nějaké chutě.