Milujete rychlá jídla z jednoho pekáčku? Přesně taková jsou zapečená kuřecí prsa s balzamikem.

Zapečená kuřecí prsa s balzamikem jsou přesně ten tip jídla, s jehož přípravou opravdu nebudete mít moc starostí a odmění vás naprosto úžasnou lahodnou chutí krémové omáčky se spoustou lahodné zeleniny.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve

Ingredience na zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve.

Množství: 4 porce

4 kuřecí prsa (600 g)
4 lžíce balzamikového redukce (40 ml)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
1 špetka soli (3 g)
250 ml zakysané smetany
200 g žampionů hnědých
200 g špenátu
200 g zralých rajčat
2 stroužky česneku (10 g)
50 g slaniny


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Jelikož je příprava tohoto receptu opravdu otázkou pár minut, rovnou začneme tím, že si nastavíme troubu na 200°C.

Připravíme si kuřecí prsa, která lehce osolíme a hlavně je promícháme s balzamikovou redukcí. Vůbec se nebojte, že by byla redukce v jídle příliš silná. Dodá pokrmu naopak velmi dobrou chuť. Já osobně preferuji právě redukci, která je sladší a za mě chuťově jemnější. Určitě ale také můžete použít balzamikový ocet.

K ruce si také nachystáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Příjemnější a jemnější jsou žampiony hnědé, ale skvěle poslouží i „obyč“ žampiony. Pokud by se vám v lednici vyskytla portobella, tak neváhejte ani minutu a použijte tak.

Špenát buď můžete použít čerstvý, popřípadě skvěle poslouží i mražený, který je jen potřeba nechat dobře povolit a prohřát.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Jdeme na to.

Připravujeme prsa

V pánvi (kterou můžeme poté dát rovnou do trouby) rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka orestujeme kuřecí prsa. Stačí 1–2 minuty z každé strany. Budeme je totiž ještě zapékat. Poté je vyndáme na talíř a jedeme dál.

Ve výpeku orestujeme na kostičky slaninu a také ji dáme bokem.

K výpeku dáme orestovat žampiony, ke kterým poté buď rovnou přidáme čerstvý špenát. Pokud máte špenát mražený, tak nejprve začněte tím, aby se povolil a prohřál.

Ke směsi žampionů a špenátu přidáme prolisovaný česnek a na měsíčky nakrájená rajčata a promícháme se zakysanou smetanou. Do této směsi přidáme připravená kuřecí prsa a hezky je zasadíme do omáčky.

Pak už jen necháme na 20 minut zapéct v troubě. Pro milovníky sýra určitě doporučuji ještě posypat strouhaným parmezánem.

Zapečená kuřecí prsa s balzamikem z jedné pánve jsou naprosto senzační i jen s dobrým pečivem nebo třeba rýži.

Ať vám chutnají!
Pája

PS. Další masové dobrůtky najdete zde.