Recepty v kategorii: Rybolov

Máte rádi ryby? Myslím tedy na talíři. Já si rybku sem tam s chutí dám a nejenom tedy rybu, ale třeba i různé mořské plody. U mořských plodů jsem většinou dosti obezřetná a víc si hlídám, odkud k nám do Čech přijeli a jak dlouho byli na cestě, protože mít z nich zkažený žaludek je fakt nepříjemný. (Což je možná dnes i trochu směšné, když si uvědomíme, odkud k nám chodí i běžné maso jako vepřové nebo hovězí). Ale dost stýskání.

Co tu najdete za recepty?

Zaplujeme jak do českých vod – tedy najdete tu například recepty na klasické české ryby jako pstruha nebo časem i kapra. České ryby jsou často nedoceněné a spousta lidí na ně nadává, protože nejsou prohnané mořem a “smrdí rybníkem”. Ale když najdete dobrého prodejce ryb, tak by rybka měla být příjemně voňavá a zdatně tak může konkurovat mořským kolegyním.

Dále tu najdete čím dál více oblíbeného lososa – za mě top v petrželi a různé typy třeba na rybí pomazánky – tuňáková je skvělá, bez diskuze 🙂

Jak si ryby připravujete vy? A už jste někdy dělali třeba klasické anglické fish and chips?

Rybí recepty:

Bylinkové Fish & Chips paní Čuby

Pro všechny, kteří si někdy vychutnávali klasické fish & chips pěkně hozené v novinách, prstíky měli zamaštěné až za ušima, určitě ani není nutné, abych tu popisovala, jaká je to dobrota. Je věčná škoda, že se fish & chips u nás neprodává ve větší míře a pokud, tak je to cenově docela pálka.

Losos pečený v bramborové krustě

Někdy člověka popadne záchvat kreativity a má snahu vytvářet různé nevšední a zvláštní kombinace, které by ten hlad po něčem novém nakrmily. Paní Čubu takový záchvat potkal jednoho dne, kdy měla doma plátek čerstvého lososa a chtěla s ním udělat něco echtovně speciálního, nějakou pecku, která by se stala v kulinařině stejně silným pojmem jako svíčková, řízek, žemlovka nebo otloukánek katův šleh.

Zapečený losos s česnekem a petrželí

Paní Čuba zas jednou utrácela jako smyslů zbavená a v tašce si z nákupů krom mnoha naprosto nepotřebných věcí nesla i lososa. „Co s tím klukem ušatým jen udělám?“ říkala si. Najednou ji napadlo, že by mu slušelo trochu aluminia, petržele a česneku.
keyboard_arrow_up