Recepty v kategorii: Svačinky

Je libo něco menšího k zakousnutí mezi většími jídly? Potřebujete rychle nahnat někde energii, abyste mohli dál pracovat, nebo sportovat? Možná vás jen honí mlsná a říkáte si, co si tak zobnout. Nebo chcete připravit něco pro své kamarády, svačinu pro děti do školy, popřípadě rodinnou návštěvu. Kategorie Čubinky neboli svačinové recepty paní Čuby jsou tu přesně z těchto důvodů.

 

Význam svačiny

Někdo by mohl význam svačiny podceňovat jakožto druhořadého jídla, ale pozor! Myslím si, že dobrá drobná sváča dokáže udělat s metabolismem pravé zázraky. Pomáhá tedy k pravidelnému spalování a tělo dostane v průběhu celého dne to, co je potřeba. Mimo to pak toho nesežerete k večeři trojnásobek, ale jen normální porci jídla. Jen se neošívejte, že jsem použila slovo sezřat.

Co svačit?

O víkendech pravděpodobně daleko radši uvítáte nějakou tu sladkou svačinu v podobě dezertu, moučníku – klasika je jablečný štrůdl nebo jablečno-makový, můj oblíbený.

Popřípadě si můžete udělat nějakou dobrou jednoduchou pomazánku – za mě jednoznačně skvělá například krabí pomazánka nebo pro vegany čočková pomazánka, která je natřískaná vitamíny a po pár hodinách trávení s vámi i hodí o zeď.

Jestliže holdujete více masovým záležitostem, je tu pro vás například naprosto dokonalý nakládaný bůček, který s kouskem chleba prozáří a pročesnekuje váš den. Ale nikdo se nebude zlobit, protože bude chtít ještě přidat.

Pojďte tedy se mnou do světa svačin, které mohou být zábavné, jednoduché a mohou obohatit váš den.

Recepty na svačiny:

Bulgur s pečenou zeleninou a kuřecím masem

Bulgur s pečenou zeleninou a kuřecím masem je přesně tím tipem jídla, které připravíte velmi rychle, krásně vás zasytí, ale zároveň nezaplácne tak, že se nemůžete hýbat. Společně se skvělou zálivkou si tam velmi jednoduše připravíte bezvadný lehký oběd nebo véču.

Optimistické letní drinky

Máte rádi smoothie? A už jste je někdy zkoušeli například s mandlovým mlékem? Připravila jsem pro vás 3 optimistické letní drinky, které připravíte během pár chvilek a krásně vás v horkém letním dni osvěží a zasytí.

Quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí

Máte rádi quiche? Pro mě je to dokonalý způsob přípravy slaného koláče s nepřeberným množstvím variant. A co takhle jarní specialitka v podobě quiche s medvědím česnekem, tuňákem a cibulí?

Honzovy buchty

Honzovy buchty se u nás doma zabydlely teprve nedávno. Upřímně, bála jsem se je doma připravit, protože mi cokoli kynutého přijde jako riskantní podnik. Jenže mlsný jazyk vyhrál a už taky nejsem nejmladší ročník v kuchyni, tak bylo na čase se pochlapit.

Výborné španělské tapas s jamonem a meruňkou

Tradiční španělské tapas to je něco úžasného. Proč? Existuje totiž takových možností, jaké tapas připravit, že vám z toho bude přecházet zrak. Tentokrát pro vás mám výborné tapas s jamonem a meruňkou. Pokud jste se ještě s touto španělskou klasikou nesetkali, vězte, že jde o maličké talířky s dobrotami či jednohubky neskonale mnoha variant.

Nepečený cheesecake

Maličko se tady zvrtneme směrem z hlavního pečeného cheesecakeového proudu, protože tu pro vás mám jednoduchý a moc dobrý nepečený cheesecake, který se hodí jako super rychlé a zároveň fakt parádně osvěžující občerstvení buď jen tak na mlsandu, nebo třeba pro hosty vzácnějšího druhu.

Jednoduchá pomazánka z červené řepy

Růžové pohlazení po dušičce, přesně to je jednoduchá pomazánka z červené řepy. Mně na talíři vždycky udělá radost. Už jen tou barvou a chutí a taky tím, jak je to jednoduché si myslím, že pomazánkové recepty by se měly na našich stolech objevovat častěji.