Cheesecake [čízkejk] je naší milovanou sladkou dobrůtkou, kterou zbožňujeme jak v klasické pečené podobě, tak třeba i ve formě nepečené. Nyní vám představujeme cheesecake ze sýru cottage, který je totálním bílkovinovým pokladem.
Skoleboller – norské sladké školní houstičky
Skoleboller neboli norské sladké školní houstičky jsou pro mě vlastně takovou srdcovkou. V Norsku, kde jsme trávili spoustu času, je najdete v každém obchodě nebo kavárně.
Vynikající žemlovka z vánočky
Žemlovka je přesně ten druh jídla, který buď milujete, nebo jej nemůžete vystát. Pokud o ní máte své pochybnosti, pojďte vyzkoušet tento lahodný recept, který z vás udělá její fanoušky.
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami
Kynutý koláč s rebarborou a jahodami a je naší srdcovkou. Vždycky nám připomene babi Blážu, která zahlásila: „Jdu hodit na plech,“ a my s jistotou věděli, že bude tato lahůdka.
Vláčné masopustní koblihy
Koblihy, koblížky… ach to je nádhera. Hlavně když jsou krásně měkké, vláčné a plné skvělé dobré náplně. Přesně takové si spolu připravíme.
Nejlepší velikonoční mazanec
Krásně vláčný mazanec s rozinkami, lehce potřený máslem a k tomu dobrý čaj. Není nic lepšího takhle na Velikonoce!
Nepečený cheesecake
Maličko se tady zvrtneme směrem z hlavního pečeného cheesecakeového proudu, protože tu pro vás mám jednoduchý a moc dobrý nepečený cheesecake, který se hodí jako super rychlé a zároveň fakt parádně osvěžující občerstvení buď jen tak na mlsandu, nebo třeba pro hosty vzácnějšího druhu.
Rebarborový koláč
Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku.
Velikonoční beránek – nejlepší recept na světě
Velikonoční beránek je pro mě symbolem Velikonoc. Od moji maminky je samozřejmě ten nejlepší, nejvláčnější a člověk nemá pomalu ani srdce mu říznout do prdýlky, když ho vidí s mašlí kolem krku. Vždycky se ale osmělíme a už ani při odřezávání hlavičky mi není velká hanba.
Máslové – marcipánové sušenky
Možná si stejně jako já pod pojmem máslové sušenky vybavíte takové ty kulaté zdobené dózy, ve kterých jsou naskládané v jemných papírcích sušenky. Na první pohled mě nikdy nezaujaly a vždycky jsem se po nich dívala spíš jako po takových sladkých ušmudlaných popelkách, které nikdo nechce. Jenže vždycky to pak dopadlo stejně. Dala jsem si jednu. Šla jsem dělat něco jiného. Pak se najednou moje kroky opět ocitly u dózy se sušenkami. Dala jsem si další. Po páté takové „náhodné“ cestě kolem jsem si musela přiznat, že jsou vážně moc dobré.
Jablečný koláč bez vajec
Podzim udeřil v plné síle a mnohým z nás se ve špajzech a jiných skrýších kupí jablka. Štrůdlu bylo dost a vám dochází inspirace, co se zásobou jablek? Mám tu pro vás super jednoduchý a rychlý recept na jablečný koláč bez vajec, který mě tedy naprosto oslnil. Velký dík patří kamarádce Janče, který mě s ním seznámila.