Recepty v kategorii: Žlučníkový záchvat

My, národ český, jsme specialisti na super těžká jídla, se kterými si naše žaludky musí umět poradit. Řekla bych i, že mnoho z nás má kachní žaludky a sneseme cokoliv. A to i přes to, že opravdu mnoho jídel nejen že dá zabrat žaludku, ale i nebohému žlučníku, který dostane opravdu na prdel (nebo řiť, pro outlocitné).

Co váš žlučník neocení

Mastné, tučné, alkohol, luštěniny, nadýmavá zelenina…to jsou všechno nepřátelé žlučníku. Stačí si dát něco pěkně smaženého nebo promaštěného a žlučník už se chudák chytá za hlavu (snad nějakou má).

Proto vlastně celá tato kategorie by měla být spíše odstrašujícím výběrem toho, co moc často nejíst. Ale jelikož je spousta z toho taky moc dobrá a chutná, tak jsem pro vás recepty vybrala a zařadila do této vlastně varovné kategorie.

Co tu najdete?

Co takhle nakládaný bůček? Taky jsme si slastně polkli? Nebo takové buřty na pivě, to je taky vysloveně dietka. Houbová smaženice je taky taková velká kamarádka pro žlučníkáře. Ale nám moc chutná.

Pokud i vy máte tipy na nějaké pekelné dobroty, bez kterých si nedovedete představit život, ale zároveň jsou těžce stravitelná, dejte mi o nich vědět.

Bramborový salát s kari

Mnoho z vás si řekne, že není nad klasiku, pokud se bramborového salátu týče. Souhlasím, ale jak já ráda zkouším nové věci, tak mě tento bramborový salát s kari naprosto dostal. Jedním slovem je to lahoda.

Halušky s bryndzou a slaninou

Pokud se v Čechách vedou spory o to, které je naše národní jídlo, tak u našich slovenských bratří bych řekla, že můžeme hovořit jednoznačně o bryndzových haluškách jakožto o národním klenotu. Jak jste na tom vy? Máte je rádi? Znáte místo, kde bryndzové halušky umí připravit opravdu dobře, že se za ušima olizujete?

Klasický bramborový salát – podle Čubí rodinky

Každá rodina má svůj recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci, občas se třeba lehce obmění, ale je v něm vidět nezaměnitelný rukopis rodiny a to se mi líbí.

Parmigiana – zapečený lilek

Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂

Nadívaný vepřův bůček

Nadívaný vepřový bůček je opět taková naše česká klasika, doslova do písmene prasečina (ať už si to přeberete jako od slova prase…nebo prostě že je to opravdu tučné a nezdravé až hanba, ale zároveň dobré…hmmm…)

Klasický nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je klasika….chutná mladým, starým, najdete ho v největším pajzlu čtvrté cenové, ale i v lepších restauracích a pokud je správně odležený při pokojové teplotě, tak se vám rozplyne v ústech.
keyboard_arrow_up