Recepty v kategorii: Žlučníkový záchvat

My, národ český, jsme specialisti na super těžká jídla, se kterými si naše žaludky musí umět poradit. Řekla bych i, že mnoho z nás má kachní žaludky a sneseme cokoliv. A to i přes to, že opravdu mnoho jídel nejen že dá zabrat žaludku, ale i nebohému žlučníku, který dostane opravdu na prdel (nebo řiť, pro outlocitné).

Co váš žlučník neocení

Mastné, tučné, alkohol, luštěniny, nadýmavá zelenina…to jsou všechno nepřátelé žlučníku. Stačí si dát něco pěkně smaženého nebo promaštěného a žlučník už se chudák chytá za hlavu (snad nějakou má).

Proto vlastně celá tato kategorie by měla být spíše odstrašujícím výběrem toho, co moc často nejíst. Ale jelikož je spousta z toho taky moc dobrá a chutná, tak jsem pro vás recepty vybrala a zařadila do této vlastně varovné kategorie.

Co tu najdete?

Co takhle nakládaný bůček? Taky jsme si slastně polkli? Nebo takové buřty na pivě, to je taky vysloveně dietka. Houbová smaženice je taky taková velká kamarádka pro žlučníkáře. Ale nám moc chutná.

Pokud i vy máte tipy na nějaké pekelné dobroty, bez kterých si nedovedete představit život, ale zároveň jsou těžce stravitelná, dejte mi o nich vědět.

Langoše, jak je neznáte

Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂

Nakládaný romadur v pivním nálevu

Milujete naložené sýry všeho druhu? A což takový romadur? Nevoní zrovna po fialkách, ale jeho chuť je tak báječná! Pojďme si připravit nakládaný romadur v pivním nálevu. Kombinace pro odvážné, ale kdo se bojí, tak zjistí, že je to skutečné terno. 🙂

Halušky s bryndzou a slaninou

Pokud se v Čechách vedou spory o to, které je naše národní jídlo, tak u našich slovenských bratří bych řekla, že můžeme hovořit jednoznačně o haluškách s bryndzou jakožto o národním klenotu. Jak jste na tom vy? Máte je rádi? Znáte místo, kde halušky s bryndzou umí připravit opravdu dobře, že se za ušima olizujete?