Parmigiana – zapečený lilek

Parmigiana anebo také zapečený lilek je pro mě naprostým topem v italské kuchyni a chuťově mu pro mě nemůžou konkurovat ani lasagně. Ono totiž když si představíte chuť smaženého lilku se šunkou, mozzarellou v tomatovém sosu, tak určitě pochopíte 🙂

Cukety plněné masem se sýrem

Cuketa je takový můj miláček mezi zeleninou (latinsky cucurbita), na kterého nedám dopustit. Je pravda, že u cukety z obchodu už člověk moc nepozná chuť, když neudržuje vizuální kontakt s pokrmem, ale i tak. 

Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce

Opět na to půjdeme velmi jednoduše, prostě a bezbolestně…protože tak to většinou bývá nejlepší a výsledky potěší 🙂 Masové kuličky plněné sýremv rajčatové omáčce jsem někde před časem zahlédla na internetu a říkala jsem si, že je to super nápad. Každý má přeci rád takové to překvapení, když si rozkrojí malý masový knedlíček a najednou se v něm objeví pomalu tekoucí vynikající sýr.

Rajčatové gnocchi se sýrem

Rajčatové gnocchi se sýrem jsem měla v záloze přibližně rok, ale nějak jsem vůbec nebyla schopná se dokopat k tomu, abych napsala recept a vykopla ho na stránky. Nezpůsobila to překvapivě přirozená lenost, ani nedostatek času či obě ruce zlomené v kotnících, ale prostě to nějak nešlo.

Pravé italské lasagne signory Ciuby

Pravých italských lasagní se po českém internetu potuluje pěkná řádka a samozřejmě bych měla říct, že ty moje jsou zaručeně TY PRAVÉ. Jenže ono i po Itálii samotné koluje tolik zaručeně pravých receptů, že snad nebudu moc hřešit, když se prohlásím za tvůrkyni těch opravdu pravých lasagní… minimálně č. 102548.

Čubiččina lososovo-melounová těstovinová dobrota

Tak nějak se moc nepovažuji za těstovino-mila a pokud možno se jim vyhýbám. Popravdě ani nevím, kdy tento částečný odpor k těstovinám začal svazovat moje chuťové poháry a proč jim nenechávám úplně dobrovolný průchod zažívací trubicí.
keyboard_arrow_up