Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny seřadím já.:)

Nicméně se musím přiznat, že ve mně plněné papriky s rajskou omáčkou vyvolávají různé pocity. Kombinace výborné náplně s paprikou, která je uvařená (???) a tak zvláštní… těžko říct, jestli mi to vlastně chutná. A do toho ještě ta omáčka. A pak je tu další kontroverze, která by mě vlastně vůbec nenapadla: S čím se plněné papriky vlastně jí? U nás tradičně s brambory na loupačku, ale prý to není normální. Někde s rýží, jinde s knedlíkem nebo chlebem.

I přes celou řadu otázek ale jasně říkám: mám je ráda! Jsou báječné.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika

Ingredience na plněné papriky s rajskou omáčkou

Množství: 4 - 6 porcí

8 bílých paprik (500 g)

Na náplň

250 g vepřového mletého masa
250 g hovězího mletého masa
1 špetka soli (5 g)
1 cibule (100 g)
100 g vařené rýže
1 špetka majoránky (1 g)

Na omáčku

500 ml rajčatové passaty
200 ml hovězího nebo drůbežího vývaru
1 malá špetka soli (3 g)
1 rovná lžíce cukru (10 g)
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
1 špetička skořice (1 g)

 


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Dotisk již dorazil a „Prázdninovky“ jsou opět k dispozici, ale opět jen do vyprodání zásob! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Ještě než začneme s receptem samotným, mám pro vás jeden tip na plněné papriky, tentokrát zapečené.

Směs na plnění paprik

Začneme tím, že si připravíme rýži. Pokud nemáte zbytek rýže z předchozího vaření, bude potřeba ji nejprve uvařit. Skvěle se hodí klasická dlouhozrnná rýže, kterou uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody a to přibližně 20 minut. Je lepší dát spíše více vody (alespoň 2,5 násobek) a případně ji po uvaření slít.

Papriky opláchneme a nožem vykrojíme stopku, poté vyškrábneme jádřinec i zbytky žeber z boků paprik. Papriku ještě opláchneme zevnitř a pokračujeme dál.

Do mísy dáme mleté hovězí a mleté vepřové maso – tato kombinace je nejlepší a vytvoří bezvadnou chuť. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a v prstech promnutou majoránku. Směs osolíme. Jakmile je rýže hotová, necháme ji vychladnout (rozprostřeme ji na talíř a dáme do chladu) a poté ji promícháme společně s masem.

Plníme papriky

Směsí plníme jednotlivé papriky a skládáme je do hrnce vedle sebe. Velmi pravděpodobně vám zbyde část masa, což vůbec nevadí. Navlhčenými dlaněmi s nich uděláme kuličky, které také přidáme k paprikám.

Rajská omáčka

K paprikám přidáme rajčatovou passatu – jemnou rajčatovou omáčku – a také vývar společně s kořením: novým kořením, černým pepřem a špetkou skořice. Dochutíme solí a trochou cukru na zjemnění rajčatové chuti. Takto necháme vařit pod pokličkou alespoň 30 – 40 minut.

Plněné papriky v rajské omáčce jsou za mě nejlepší s vařenými bramborami, ale vy si je připravte s vaší oblíbenou přílohou.

Mějte se krásně a vychutnávejte chutě léta,
vaše Pája