Pečené plněné papriky mletým masem, sýrem feta, olivami a bylinkami je vlastně taková sexy sestra mnohdy lehce nudné a urousané papriky s rajčatovou omáčkou, kterou mnoho lidí zrovna nemusí.

Plněná paprika rozhodně nemusí být nudná. Dá se s ní báječně experimentovat a plnit nejen masem, ale právě třeba jen fazolemi, nebo jen sýrem. My si ale teď připravíme variantu, která v sobě spojuje mleté–fazole–sýr. Lahůdka.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pečené plněné papriky

Ingredience na pečené plněné papriky

Množství: 4 velké porce

4 žluté papriky (600 g)
500 g mletého hovězího a vepřového masa
425 ml bílých krémových fazolí v nálevu
1/2 cibule (35 g)
2 stroužky česneku (10 g)
hrst petržele (10 g)
100 g sýru feta
hrst černých oliv (50 g)
425 ml sekaných rajčat v plechovce
špetka soli (5 g)


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 55 minut

Směs na plnění paprik

Nač si komplikovat život, když všechno můžeme udělat pěkně jednoduše.

Do mísy si dáme mleté maso, ke kterému přidáme slité a propláchnuté bílé krémové fazole, které ještě před tím rozmačkáme vidličkou (popřípadě je můžeme rozmixovat, pokud bychom chtěli úplně hladkou směs).

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a také přidáme k masu. Česnek prolisujeme.

Fetu nadrobíme na malé kousky a petržel nasekáme nadrobno a dáme ke směsi.

Olivy nakrájíme na kolečka, směs ještě lehce přisolíme a opepříme.

Plníme papriky

Už je nejvyšší čas připravit troubu a nastavit ji na 180 °C.

Papriky si opláchneme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek.

Papriku naplníme směsí – klidně až úplně na doraz – směs nebude nijak víc vytékat.

Směs vám dost pravděpodobně zbyde. Co s ní? Vyválejte z ní v mokrých dlaních kuličky a dejte je také do zapékací misky. I takto samotné jsou naprosto výborné.

Do zapékací misky dáme nasekaná rajčata, lehce je posolíme a vložíme k nim také papriky a kuličky.

Vše pečeme přibližně 30 minut, dokud papriky nechytí zlatkou barvu a kuličky také.

Papriky jsou vynikající třeba i jen s chlebem.

Dejte vědět, jak vám chutnali a čím byste je třeba naplnily vy. 🙂

Dobrou chuť
Pája