Milujete netradiční chutě? Pečené maso se zelím a dýní a mrkví je naprostá lahoda, které se vůbec nemusíte bát. Pojďte ji vyzkoušet.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je báječnou bezmasou alternativou, pokud zrovna nemáte po ruce skutečné dršťky. Její příprava je hračka.
Jednoduchý a lahodný čočkový dhal s rýží
Milujete luštěniny? Pokud jste lehce na pochybách, věřte že tento jednoduchý a lahodný čočkový dhal s rýží vám ukáže jak mohou být luštěniny geniálně dobré.
Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou
Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou je dokonalou grilovací, ale nejen grilovací lahůdkou, kterou si můžeme zpestřit babí léto.
Hovězí steak na guatemalský způsob
Máte chuť na opravdovou delikatesu z grilu nebo minutku z pánve? Hovězí steak na guatemalský způsob je bezvadnou volbou.
Kuřecí stir-fry s pórkem
Honí vás hlad jako vlk a potřebujete se najíst něčeho skvělého a lahodného? Což si připravit kuřecí stir-fry s pórkem?
Domácí ajvar – skvělá příloha plná paprikové chuti
Domácí ajvar neboli lilkovo-papriková omáčka je svou chutí tak typická, že ji buď milujete, nebo váš čas teprve přijde. 🙂
Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony
Pita chléb plněný grilovaným sýrem a žampiony je ideální rychlou dobrotou, pokud si chcete dát něco příjemně křupavého a rozpečeného?
Linguine s tuňákem a koprovou zálivkou
Chcete si připravit něco rychlého a lehkého? A co takové linguine s tuňákem a koprovou zálivkou?
Sladkokyselá chilli omáčka
Určitě už se vám do rukou někde dostala sladkokyselá chilli omáčka, která se bezvadně hodí například ke grilovanému masu nebo zelenině. Věděli jste, že se dá připravit za pár minut doma v té nejlepší kvalitě?
Krémová brynzová polévka
Věděli jste, jak výtečná dokáže být brynzová polévka?Jemná krémová chuť brynzy dokáže na talíři vytvořit opravdovou dobrotu.
Rizoto s medvědím česnekem a chřestem
Je jaro a k němu bezesporu patří i medvědí česnek a také chřest! My si z nich připravíme naprosto jednoduché a lahodné rizoto s medvědím česnekem a chřestem. Pohladí vás po dušičce.
Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší
Milujete lososa? Já tedy rozhodně. Což si jej tentokrát připravit s vynikající kombinací hrášku a špenátu? Smažený losos s hráškovo-špenátovou kaší je láskou na první ochutnání.
Červené kari se zeleninou a kuřecím masem
Ve stravování jsem po pravdě velmi tradiční a spíše těžím z lokálních surovin. Jenže občas je potřeba si dát do sosáčku a ochutnat trošku jiné chutě. Mou velkou láskou je červené kari se zeleninou a kuřecím masem a jsem si jistá, že si jej zamilujete i vy. 🙂
Křupavý telecí řízek
Kdo by nemiloval řízky? Znáte někoho takového? My si dnes spolu připravíme legendární křupavý telecí řízek. Nic se ale nebojte, protože pravidla pro jeho přípravu využijete na jakýkoli jiný.
Polévka z pečeného květáku s kari
Polévka z pečeného květáku s kari vás pohladí po dušičce nejen v chladných dnech, ale vlastně kdykoli, když na vás přijde chuť na jemnou krémovou polévku.
Langoše, jak je neznáte
Také máte rádi pěkně křupavé křehké langoše? A s čím nejraději? O tom by se mohly vést dalekosáhlé diskuze a já vás nyní doufám velmi mile překvapím mou naprosto dokonalou kombinací, kterou asi neznáte. 🙂
Valašský kontrabáš
Když už nevíte co by a máte chuť na něco příjemného, lahodného a z jednoho pekáčku, je valašský kontrabáš skvělou volbou.
Báječná sytá hrstková polévka
V lednici vymeteno, není moc po čem sáhnout? Přesně z tohoto důvoduv vznikla hrstková polévka. Vezmete totiž hrstku toho, tamtoho a najednou je dobrá polévka na světě.
Salát z růžičkové kapusty a jablek
Saláty v zimě… to je poměrně náročná sportovní disciplína. Čerstvé zeleniny po málu, ale my ji přeci k životu potřebujeme? Proto je tu salát z růžičkové kapusty a jablek, která je naprosto báječný a připravíte si ho i v chladných dnech.