Recepty v kategorii: Vegetariáni

Nejen masem živ je člověk a spousta z vás (i nás, občas) preferuje pokrmy, které se vyznačují tím, že v nich není maso. Ať už jsou k tomu jakékoliv důvody, proč maso z jídelníčku vynechat, neznamená to, že je jídlo nějak ochuzené.

Na světě je tolik barevných a krásných receptů bez masa, že jsem se až divila, kolik jich třeba jen na webu mám. Proto jsem je pro vás, vegetariány, vytřídila a doufám, že vás třeba i inspirují. A já zase budu ráda za inspiraci od vás, co vařit.

Co v sekci vegetariání najdete?

Ve vegetariánech najdete inspiraci snad na všechny druhy vegetariánských jídel. Co takhle nějaká dobrá pomazánka – je libo vajíčkovou nebo třeba neobvyklou čočkovou? Nebo si chcete připravit kompletní oběd s polévkou a hlavním jídlem? Pak bych tu měla naší milovanou špenáto-rukolovou polévku a k tomu třeba úplně super jednoduché špagety s rajčátky. A co dezert? Šly by čokoládové muffiny?

Všechna vegetariánská jídla jsou super dobrá a rozhodně vás ani nenapadne vzdychat nad tím, že neobsahují maso 🙂

Bezmasému zdar!

Vegetariánské recepty:

Nepečený cheesecake

Maličko se tady zvrtneme směrem z hlavního pečeného cheesecakeového proudu, protože tu pro vás mám jednoduchý a moc dobrý nepečený cheesecake, který se hodí jako super rychlé a zároveň fakt parádně osvěžující občerstvení buď jen tak na mlsandu, nebo třeba pro hosty vzácnějšího druhu.

Výborné řecké tzatziki anebo luxusní okurka v jogurtu

Co takhle pravé řecké tzatziki – neboli vlastně takový dobrý okurkový salát? Jestliže jste stejně jako já milovníci okurek a nedělá vám problém na posezení zbaštit celou mísu okurkového salátu, pak jsou pro vás tzatziky nutnost.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem pro mě už asi navždycky bude jídlem, které budu mít spojené s naším příjezdem do Kanady. Sice jsem ho tehdy nevařila já, ale naše kamarádka Agáta, ale moc dobře si pamatuju tu skvěle jednoduchou chuť a i neskonalou radost, že jsme na začátku naší velké cesty. Určitě to zachutná i vám a třeba si je taky spojíte s nějakou bezva vzpomínkou.

Rebarborový koláč

Květen je tu a máme tu sezónu rebarbory – zvláštního to stvoření z říše zeleniny. Trpká, kyselá, že to člověku roluje jazyk. Stejně to člověku nedá a rebarborový koláč si udělá :). Mám tu tedy pro vás jednu takovou parádní chuťovku na lžičku.