Dýňové noky se špenátem a kysanou smetanou velmi zásadně změní váš pohled na noky. Asi každý totiž známe klasické bramborové a jako dobré, ale což takhle je ozvláštnit právě jemně sladkou a lahodnou dýní? Zamilujete si je.
Dýňový salát s kozím sýrem
Dýně hokaido je skvělým sladkým podzimním miláčkem, kterého dost pravděpodobně znáte hlavně v polévce nebo třeba v nákypu. Což si ji ale připravit jako salát? Dýňový salát je úžasnou záležitostí, která rozhodně stojí za ochutnání.
Žampionová bruschetta
Bruschetta je naprosto dokonalým jednoduchým jídlem, kde díky pár dobrým surovinám vznikne chuťové nebíčko doslova za pár kaček. Rajčatovou bruschettu asi každý známe, ale co taková žampionová bruschetta? Dali byste si?
Zelené fazolky s rajčaty
Zcela upřímně mohu říct, že zelené fazolky s rajčaty patří mezi moje top přílohy. A až si je také připravíte, budou patřit i mezi vaše. 🙂
Salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami
Zlehka, z vesela, křupavě a lahodně… Takový mám vždycky pocit, když dojde na super jednoduchý salát s quinoou, mozzarellou, avokádem a černými olivami.
Zelenina připravená metodou sous vide
Zelenina připravená metodou sous vide to už je opravdu taková specialitka, která se vám ale odmění plnou chutí zeleniny tak, jak ji jindy velmi těžko zažijete.
Dip z pečených paprik
Jakmile se v obchodech objeví skvělá sladká paprika kapie, byl by hřích si z ní nepřipravit dokonalý dip z červených paprik.
Falafel
Skvělá křupavá záležitost v podobě cizrnového falafelu je báječnou bezmasou variantou pro dobrý oběd nebo večeři.
Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem
Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem v sobě spojuje jemnou chuť hrášku a pórku společně s čerstvými bylinkami. Je to chuť tak báječná, že budete chtít jaro zažít po celý rok. 🙂
Jarní bramborový salát s ředkvičkami
Byl by naprostý hřích na jaře nevyužít konečně toho, co nám příroda za čerstva přinese. Jarní bramborový salát s ředkvičkami je osvěžující dobrotou, která se skvěle hodí jako příloha, ale je i výbornou záležitostí k večeři. Ředkvičky salátu dodají skvělý šmrnc a křupavost.:)
Chřestová polévka ochucená medvědím pestem
Chřestová polévka ochucená medvědím pestem patří opět do jedinečných jarních receptů, které si zamilujete.
Pečené zelňáky
Pečené zelňáky ve vás zanechají nesmazatelnou stopu. Jsou dokonalé. Kombinace kysaného zelí se slaninou, mozzarellou a vejci je tak báječná, že budete mít problém přestat je jíst, pak umlsávat a nakonec skončíte jako já – s pupíkem nacpaným k prasknutí.
Polévka z růžičkové kapusty
Jaký vztah máte s růžičkovou kapustou? Kladný? Přijde mi, že spousta lidí ji nemiluje, takže po pojďme společně napravit! Polévka z růžičkové kapusty je totiž lahůdka, o které jste možná ani nevěděli.
Jednoduše výborný hanácký salát
Zima, zima všude a dobrou zeleninu, aby člověk pohledat. Co se ale podívat na zoubek klasice, kterou jednoduše výborný hanácký salát je. Přijde mi, že jde o takového otloukánka, protože přeci zelí… Ehm. Ale!
Božská gratinovaná kapusta se smetanou
Ve dnech podzimních a zimních je vždycky poměrně složité se dobře nakrmit něčeho zeleninového, co není dovezené až z druhého konce planety. Dostupná je například kapusta, ale co s ní?
Klasická zelňačka
Super jednoduchá klasická zelňačka je lék na všechno! Chápu, že pro někoho nemusí být kysané zelí top záležitostí, ale kdo zelí miluje, tak jistě víte a chápete.
Mrkvová pomazánka
V jednoduchosti je krása a tomuto jednoduchému vzorečku přesně odpovídá mrkvová pomazánka. Jasně, ono jich existuje milion druhů. Mám tu pro vás naprosto jednoduchou, základní, žádné složitosti ani vopičárny kolem.
Polévka ze zelených fazolek
Rychlá a jednoduchá polévka ze zelených fazolek s chutí kopru je pro mě taková srdcovka a záruka jistoty v době nejisté.
Nejmilejší klasická bramboračka
Není snad nic milejšího, než v časech sychravých a náročných dostat talíř dobré voňavé bramboračky jako od maminky, nebo jiné milované osoby. Bramboračka je klasika, je základ a je vynikající. Pojďme si ji společně připravit.
Hebké a voňavé houbové rizoto
S příchodem podzimu je to vždycky jedno velké houbové téma. Kde rostou, kdo jich nasbírá víc, co z nich připravit? A já tu pro vás mám recept na naprosto hebké a voňavé houbové rizoto, po kterém se budete jen olizovat.