Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami patří mezi super jednoduché a rychlé dobrůtky, které připravíte za pár minut.Odměnou vám budou šťavnaté malé muffiny s příjemnou chutí hrušek, skořice a čokolády.Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami můžete vesele obměňovat s jiným sezónním ovocem –  jablky, švestkami, jahodami či borůvkami. Uvidíte, že budou pokaždé trošku jiné, ale vždycky výborné.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami

Ingredience na hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami

Množství: 12 muffinů

350 g hladké mouky
100 g cukru
1 vejce
2 hrušky (300 g)
1 lžíce kakaa (20 g)
1 špetka soli (3 g)
200 ml kefíru
80 g másla
1/2 sáčku kypřicího prášku (6 g)
1 lžička skořice (5 g)
1 hrst čokoládových pecek (50 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Jelikož je recept super rychlý, můžeme začít tím, že si roztopíme troubu na 180 °C.

Příprava těsta

Na tomto těstu mám moc ráda, že je připravené doslova za pár minut a odvděčí se vám především vláčností, nadýchaností a dobrou chutí.

Nejprve si do mísy dáme hladkou mouku, kypřicí prášek, cukr, skořici, kakao a také špetku soli. Vše dobře promícháme a jdeme na mokrou část těsta.

Ve větším hrníčku si promícháme kefír (dá se nahradit i mlékem), který dodá těstu neskutečnou vláčnost, jedno celé vejce a také rozpuštěné máslo.

Tuto směs vlijeme do sypké a dobře promícháme. Vznikne nám lepivé těsto, což je správně.

Do těsta přidáme nastrouhané hrušky, popřípadě jiné ovoce a také čokoládové pecičky či na strouhanou čokoládu a vše opět promícháme.

Plníme formičky

Nejlepší zkušenost jak plnit muffiny mám se silikonovými formičkami. Krásně drží tvar a dají se dobře čistit a také je není potřeba vymazávat. Ať už půjdete stejnou cestou nebo máte formičky například nerezové či papírové, doporučuji je plnit do 3/4. Těsto během pečení ještě vyběhne.

Pečeme

Formičky přendáme na plech a pečeme je přibližně 25-35 minut, dokud nebudou lehce nazlátlé a pěkně vyběhlé.

Pro jistotu do nich můžete píchnout špejlí. Hotový muffin se nebude lepit na špejli.

Hotové muffiny necháme alespoň chvilku vychladnout a můžeme se na ně vrhnout. My je moc rádi dáváme i jako jedlý dárek nebo nosíme při různých příležitostech jako občerstvení. Pokud by vám náhodou nějaké zbyly, nebojte se je zamrazit a po čase jako když je najdete.

Dobrou chuť
Vaše Pája