Recepty v kategorii: Maso, masíčko

Co v Mase s Čubou najdete?

Hledáte-li recepty z masa, jste tu naprosto správně.

Pokud jste zastánci klasiky a neradi experimentujete, můžete vyzkoušet masové recepty jako vepřové v mrkvi nebo segedinský guláš. Pro větší experimentátory jsou tu recepty na divočinu. Mým oblíbeným je jelení guláš. A co takový roastbeef? To je teprve dobrota. Velmi oblíbenými jsou pak třeba marinovaná žebra či kuřecí křidélka.

Do kategorie Masa patří ale i uzeninové recepty. Topem v mých receptech jsou pak třeba buřty na pivu světlém ale i tmavém 🙂

Velmi ráda také pracuji s mletým, které se dá připravit na sto a jeden způsob. Co takové karbanátky nebo kuličky v krémové omáčce?

Jaké maso?

V českých masnách se nejčastěji setkáme s pár druhy vepřového nebo hovězího, s kuřecím a třeba i králíkem. Já ale ráda pracuji také s jehněčím, telecím nebo i s kvalitnějšími kousky, ze kterých pak teprve vznikají ty pravé jídelní bomby.

 

Mrkněte na recepty s masem a nechte se inspirovat.

Masové recepty:

Nejlepší domácí sekaná

Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad. 

Zapečené dršťky s bramborami

Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.

Klasický hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.

Hovězí guláš s povidly

S gulášem se to má tak: je to jako mít rád hudbu – buď vám může být vcelku jedno, co a jakým způsobem posloucháte, nebo můžete být opravdový labužník a hudbu si vybírat a a poslechem se doslova hýčkat. Kam myslíte, že spadá hovězí guláš s povidly? 😉

Kuřecí maso v kokosovo-rajčatové omáčce

Kuřecí maso v kokosovo-rajčatové omáčce není žádná složitost, které by bylo potřeba se bát. Připraveno máte za chvilku a jídlo je dobrůtka na n-tou. Krom rychlosti a chutnosti tím taky nezačuníte moc hrnců (vlastně jen jeden) a jíst tuhle lahodu můžete s celou řadou příloh – to je prostě značka ideál.

Zapečené těstoviny s medvědím česnekem

Dnes to vezmeme ladně skladně jednoduše a zapečeme těstoviny s medvědím česnekem. Medvědí česnek je sezónní záležitost a nejlépe se k němu dostanete z počátku jara. Pro lenochy se dá většinou jednoduše koupit někde na stáncích trhovců, nebo vyražte někam do vlhčích oblastí a porozhlédněte se po něm v přírodě.