Recepty v kategorii: Maso, masíčko

Co v Mase s Čubou najdete?

Hledáte-li recepty z masa, jste tu naprosto správně.

Pokud jste zastánci klasiky a neradi experimentujete, můžete vyzkoušet masové recepty jako vepřové v mrkvi nebo segedinský guláš. Pro větší experimentátory jsou tu recepty na divočinu. Mým oblíbeným je jelení guláš. A co takový roastbeef? To je teprve dobrota. Velmi oblíbenými jsou pak třeba marinovaná žebra či kuřecí křidélka.

Do kategorie Masa patří ale i uzeninové recepty. Topem v mých receptech jsou pak třeba buřty na pivu světlém ale i tmavém 🙂

Velmi ráda také pracuji s mletým, které se dá připravit na sto a jeden způsob. Co takové karbanátky nebo kuličky v krémové omáčce?

Jaké maso?

V českých masnách se nejčastěji setkáme s pár druhy vepřového nebo hovězího, s kuřecím a třeba i králíkem. Já ale ráda pracuji také s jehněčím, telecím nebo i s kvalitnějšími kousky, ze kterých pak teprve vznikají ty pravé jídelní bomby.

 

Mrkněte na recepty s masem a nechte se inspirovat.

Masové recepty:

Indické máslové kuřátko neboli butter chicken

Indická jídla mám velmi velmi ráda a kdybych mohla, jím je podstatně častěji, než jen příležitostně. Jedním z mých nejmilovanějších dobrot je rozhodně indické máslové kuřátko neboli butter chicken s rýží nebo ještě lépe s křupavým chlebem naan.

Pastýřský koláč neboli shepherd’s pie

Pastýřský koláč nebo také shepherd’s pie či cottage pie je záležitostí, kterou chce mít doma každý. Hlavně pak vícečlenné domácnosti ocení možnost udělat této dobroty obrovský pekáč a krmit se s ní opakovaně. Svou si v něm najdou i ti nejmenší piskoři, kteříl eccos odmítají. Proč? Čtěte dál.

Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách

Mám moc ráda vaření ve stylu eintopf, jeden hrnec nebo prostě hoďte to všechno dohromady, ponechte osudu a něco skvělého vznikne. Křehká vepřová pečeně v mrkvi a bramborách toto splňuje na 100%. Odpichuji se od naprosto dokonalého receptu na trhané vepřové a ladím ho na vyšší obrátky. 😉

Nejlepší domácí sekaná

Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad. 

Zapečené dršťky s bramborami

Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.

Klasický hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.