Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/maso/masove-kulicky-plnene-syrem-v-rajcatove-omacce/
Půjdeme na to opět velmi jednoduše, prostě a bezbolestně…protože tak to většinou bývá nejlepší a výsledky potěší. 🙂
Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce jsem před časem zahlédla na internetu a říkala jsem si, že je na čase je oprášit a připravit. Každý má přeci rád takové to překvapení, když si rozkrojí malý masový knedlíček a najednou se v něm objeví pomalu tekoucí vynikající sýr.
Ingredience na masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce
Množství: 4 porce700 g mletého hovězího
1 mozzarella (125 g)
Špetka tymiánu (5 g)
500 g rajčatového pyré
2 stroužky česneku
250 ml smetany na vaření
100 ml vody nebo bujónu
Špetka soli
1 lžíce olivového oleje na smažení
Postup přípravy
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 60 minut
Také by vám mohlo chutnat:
A teď tedy pojďme k receptu.
Zpracování masa
Mleté maso si posolte, přidejte k němu přibližně polévkovou lžíci čerstvého tymiánu (pokud nemáte čerstvý, tak to budeme muset střelit od voka) a promíchejte. Do packy si rozprostřete maso a do jeho prostředku dejte kousek mozzarelly nakrájené na kostky. V dlani si pak vytvarujte kuličku a pěkně si jí poválejte, ať vám z toho pak sýr nevytéká. Aby se vám maso nelepilo na ruce, doporučuji si je namáčet ve vodě. Pomůže to také při tvarování kuliček.
Jdeme smažit
Když máte dováleno (ne u televize, samozřejmě), tak si dejte na pánev trošku oleje a celé stroužky česneku (česnek olej pěkně ovoní). Česnek nechte osmažit dozlatova a přidejte k němu masové kuličky, které ze všech stran nechte osmahnout.
Omáčka neboli sos
Masové kuličky nechte v pánvi a přidejte k nim rajčatové pýré a přidejte přibližně 100 ml vody nebo ještě lépe domácího bujónu. Nechte dobrotu pěkně provařit, než se voda odpaří (což bude trvat tak 20 minut). Poté vyndejte česnek, aby se někomu nepřimotal na talíř. Sic je dobrý, nemusí být vždy vítaný.
Pak přidejte smetanu na vaření, která celou omáčku báječně zjemní.
Podávejte s těstovinami, nebo klidně s nějakou dobrou bagetou, který vám šťávu krásně nasaje.
Dobrou chuť
Vaše Pája