Opět na to půjdeme velmi jednoduše, prostě a bezbolestně…protože tak to většinou bývá nejlepší a výsledky potěší 🙂

Masové kuličky plněné sýremv rajčatové omáčce jsem někde před časem zahlédla na internetu a říkala jsem si, že je to super nápad. Každý má přeci rád takové to překvapení, když si rozkrojí malý masový knedlíček a najednou se v něm objeví pomalu tekoucí vynikající sýr.

Hlavní fotka k receptu Masové kuličky plněné sýrem v rajčatové omáčce

Ingredience


½ kg mletého hovězího
1 mozzarella
Špetka tymiánu
400 ml rajčatového pyré
2 stroužky česneku
250 ml smetany na vaření
100 ml vody nebo bujónu

Množství: 4 menší porce


Kratičký dotazník + soutěž

Pod pokličkou našich kuchyní aneb pojďme se inspirovat

Cílem je zjistit, co nám v kuchyni nejvíc pomáhá a co bychom si rádi pořídili. 15 z vás navíc získá dáreček – roztomilou Čubičkovou formičku na cukroví z limitované edice 30ti kousků, které mi vyrobila firma Dilna 3D.


Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 60 minut

A teď tedy recept.

Mleté maso si posolte, přidejte k němu přibližně polévkovou lžíci čerstvého tymiánu (pokud nemáte čerstvý, tak to budeme muset střelit od voka) a promíchejte. Do packy si rozprostřete maso a do jeho prostředku dejte kousek mozzarelly.V dlani si pak vytvarujte kuličku a pěkně si jí poválejte, ať vám z toho pak sýr nevytéká.

Když máte dováleno (ne u televize, samozřejmě), tak si dejte na pánev trošku oleje a celé stroužky česneku (česnek olej pěkně ovoní). Česnek nechte osmažit dozlatova a přidejte k němu masové kuličky, které ze všech stran nechtě osmahnout. Celé pak zalejte rajčatovým pýréčkem a přidejte 100 ml vody nebo bujónu. Nechte dobrotu pěkně provářet, než se voda odpaří (což bude trvat tak 20 minut). Vyndejte česnek.

Pak přidejte smetanu na vaření, která celou omáčku báječně zjemní.

Podávejte s těstovinami, nebo klidně s nějakou dobrou bagetou, který vám šťávu krásně nasaje.

Dobrou chuť
Vaše Čubička