Pro všechny těstovinomily tu dnes mám jednoduchý recept na mírumilovně probublávající směsku k těstovinám, která pohladí po jazýčku.

Špagety s rajčatovou omáčkou a masem či boloňská omáčka jsou takové ty klasiky, které chutnají většině z vás. Rajčatovo-smetanová omáčka je pak takové zjemnění toho, co už známe a u mě to vedlo k tzv. kulervoucímu zážitku.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Špagety s rajčatovo-smetanovým sosíkem

Ingredience na rajčatovo-smetanové špagety

Množství: 4 obří porce

500 g hovězího mletého
Smetana na vaření (215g)
500 g rajčatového pyré
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
Olivový olej

Balení špaget


SLAVÍME 10 LET A ROZDÁVÁME…

… ceny za více než 100 000 Kč! Navíc když vyhrajete, uděláte zároveň dobrý skutek a radost školce či škole, kterou sami vyberete. 🙂 Soutěžit můžete zde.
#dělámeradostrádi

PS: A také je to šance, jak získat naši novou chystanou kuchařku Velká polévková bichle mezi prvními (vychází v září).


Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Celkový čas: 70 minut

Vezměte co největší pánev a nechte v ní rozpálit dvě lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý – to poznáte tak, že tam strčíte prsty (NEEEE hlavně to ne proboha), přihoďte jemně rozmáčklý celý stroužek česneku a osmahněte ho do hnědo-zlata. Olej se tak hezky provoní.

Vyndejte česnek a do oleje přidejte mleté hovězí maso. Pěkně ho zpracovávejte a prošťouchejte, aby z něj byly sympatické bobky na skousnutí.

Pak přidejte rajčatovou omáčku, sklenici vody, sůl a pepř a nechte ¾ hodiny provařit.

Po ¾ hodině přidejte ještě smetanu na vaření a nechte pět minut povařit.

Pak už jen stačí mít připravené uvařené špagety a můžeme nandavat. Sypeme sýrem, ideálně parmezánem, ale my samozřejmě hřešíme i eidamem nebo si dopřejeme na kusy natrhanou mozzarellu.

Dobrou chuť
Vaše paní Čuba