Pro všechny těstovinomily tu dnes mám jednoduchý recept na mírumilovně probublávající směsku k těstovinám, která pohladí po jazýčku.

Špagety s rajčatovou omáčkou a masem či boloňská omáčka jsou takové ty klasiky, které chutnají většině z vás. Rajčatovo-smetanová omáčka e pak takové zjemnění toho, co už známe a u mě to vedlo k tzv. kulervoucímu zážitku.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Špagety s rajčatovo-smetanovým sosíkem

Ingredience na rajčatovo-smetanové špagety

Množství: 4 obří porce

500 g hovězího mletého
Smetana na vaření (215g)
500g rajčatového pyré
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
Olivový olej

Balení špaget


TIP!: Pouze do konce ledna s mým kódem KUCHTIME15 získáte 15% slevu na cokoli od české firmy G21-Vitality. Což je například: 1200 Kč sleva na mého oblíbeného celokovového robota Promesso s obřím výkonem (má recenze), 405 Kč sleva na sadu dokonalých damaškových nožů (má recenze) nebo třeba 375 Kč sleva na tenhle neúnavný tyčový mixér, který v mé kuchyni je téměř denně v akci už více než dva roky (má recenze tu). #otonechcesprijit

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Celkový čas: 70 minut

Vezměte co největší pánev nechte v ní rozpálit dvě lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý – to poznáte tak, že tam strčíte prsty (NEEEE hlavně to ne proboha), přihoďte jemně rozmáčklý celý stroužek česneku a osmahněte ho dohnědo-zlata. Olej se tak hezky provoní.

Vyndejte česnek a do oleje přidejte mleté hovězí maso. A pěkně ho pracujte a prošťouchejte, aby z něj byli sympatické bobky na skousnutí. Pak přidejte rajčatovou omáčku, sklenici vody, sůl a pepř a nechte ¾ hodiny provařit. Po ¾ hodině přidejte ještě smetanu na vaření a nechte pět minut povařit.

Pak už jen stačí mít připravené špagety a můžeme nandavat. Sypeme sýrem, ideálně parmezánem, ale my samozřejmě prasíme i eidamem, protože se krásně rozpouští a táhne.

Dobrou chuť
Vaše paní Čuba