Rajčatové gnocchi se sýrem jsem měla v záloze přibližně rok, ale nějak jsem vůbec nebyla schopná se dokopat k tomu, abych napsala recept a vykopla ho na stránky. Nezpůsobila to překvapivě přirozená lenost, ani nedostatek času či obě ruce zlomené v kotnících, ale prostě to nějak nešlo.

Asi to bylo především tím, že jde o takovou naprostou blbost. Říkala jsem si: „proč bych dávala recept na něco, co si spousta lidí dělá jen tak a vůbec se s tím nepachtí, aby to nějak zapekli“. Ono proč taky, když to pak na talíři vypadá úplně stejně vyblitě, jako kdyby to někdo smíchal na poslední chvíli.

Jenže to by pak člověk nemohl psát ani o francouzských bramborách, lasagních a dalších věcech.Takže jsem svůj odpor k napsání receptu přehodnotila a řekla jsem si, že se s vámi o recept podělím.

Hlavní fotka k receptu Rajčatové gnocchi se sýrem

Ingredience


1 balení gnocchů
500 g rajčatové passaty
1 stroužek česneku
2 balení mozarelly
Kousek parmezánu, když se najde
Olivový olej
Pepř
Bazalka

Množství: 6 porcí


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 50 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Gnocchi jsou takové milé malé bramborové bobky, které, když se chvilku povaří, pěkně pasují k sýrům nebo například špenátu, smetaně, rajčatové omáčce…prostě k něčemu kluzkému, aby vám to neuvízlo v krku.

Gnocchi jsem si tedy v horké vodě předvařila a mezitím si prohřála rajčatovou omáčku (passatu) společně s jedním propasírovaným stroužkem česneku, solí, troškou oleje a pepře. Nechala jsem to vlastně jen probublat.

Pak jsem si vzala mísu, do které jsem nalila trošku omáčky, přidala gnocchi, proložila plátky mozarelly a takhle pokračovala až dokonce. Na vršek celé směsi jsem pak ještě rebelsky přistrouhala trochu parmezánu, který jsem ještě objevila v lednici a celé jsem to nechala zapéct na 200 °C, až se na povrchu udělala kůrčička. Jestliže máte doma čerstvou bazalku, tak taky doporučuji přihodit do omáčky. Pár lístků to krásně ovoní.

Je to neuvěřitelně jednoduchá prostota, ale tím, jak je to dobré, si to recept a vaší pozornost zaslouží.

V jednoduchosti je krása! Konec hlášení.