Dokud je sezona chřestu, musíme ji ždímat na maximum! To je vlastně taková naše povinnost. Přesně proto jsem si pro vás připravila chřestový salát s kuřecím masem, který je super jednoduchý a také super dobrý.

Chřestový salát s kuřecím masem vás bezvadně osvěží a hlavně zasytí samými lepšími živinami. Chřest je vynikajícím zdrojem mnoha různých živin, které báječně podporují především zdraví chod našeho kardio systému. A to, že avokádo je jednou ze superpotravin, víte?

Pokud vás ani toto nenalákalo, tak chuť tohoto salátu se o to postará.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Chřestový salát s kuřecím masem

Ingredience na chřestový salát s kuřecím masem

Množství: 4 porce

500 g zeleného chřestu
100 g ředkviček
1 větší avokádo (300 g)
300 g kuřecích prsou
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)
1 hrst klíčků (10 g)

Na dresink
4 lžíce 10% bílého jogurtu (80 ml)
2 stroužky česneku (10 g)
1 lžička medu (5 g)
1 malá špetka soli (3 g)
1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Dotisk již dorazil a „Prázdninovky“ jsou opět k dispozici, ale opět jen do vyprodání zásob! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 15 minut

Pokud milujete zelený chřest stejně jako já, klidně mrkněte ještě na další recepty s tímto miláčkem. My se ale teď budeme věnovat tomuto salátu.

Co s kuřecími prsíčky

Pokud doma zrovna nemáte zbytek kuřecího masa, například od oběda, vůbec to nevadí. My s kuřecími prsy nebudeme dělat žádné větší složitosti. Nakrájíme je na kostičky, osolíme, opepříme a na troše olivového oleje je orestujeme na pánvi. Kuřecí kostičky by měly být opečené ze všech stran, takže počítejte přibližně s 5–7 minutami restování. Poté je vyndáme z pánve a dáme rovnou do mísy.

Opečováváme chřest

Se zeleným chřestem není vlastně téměř žádná práce. Stačí jej jen opláchnout a tvrdé stonky rukama odlomit. Oproti bílému chřestu ho tak nemusíme vůbec škrábat. Poté ho nakrájíme na menší kousky.

Chřest necháme vařit přibližně 5 minut ve vroucí vodě. Chceme, aby byl stále příjemně chroupavý. Poté ho slijeme a propláchneme ledovou vodou, aby už se dál nevařil a aby také neztratil svou barvu.

Přidáme ho ke kuřecímu masu.

Dokončujeme salát

Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy. Nezapomeneme ani na klíčky, které jsou samy o sobě chuťová bombička. Zde nechám výběr především na vás. Za mě jsou vynikající například kedlubnové nebo česnekové klíčky. Pokud byste neměli chuť zrovna na klíčky, výborně poslouží třeba i jarní cibulka.

Avokádo omyjeme teplou vodou, osušíme a nožem podélně nařízneme kolem pecky. Otočíme každou polovinou na jinou stranu a vyndáme pecku. Vnitřek avokáda vydlabeme lžící a nakrájíme na menší kostky.

A teď už jen dresink. Půjdeme na to cestou nejmenšího odporu a připravíme si velmi snadný dresink z jogurtu, trochy soli, medu, česneku a olivového oleje. V misce vše dobře promícháme a můžeme ještě přidat pepř a také citronovou šťávu.

Vše promícháme a máme hotovo. Je to prostě vynikající!

Užijte si tuto lahůdku
Pája