Recepty v kategorii: Pomazánky

Taky milujete čerstvý chleba nebo rohlíčky s nějakou báječnou pomazánkou? Já tedy sto procentně. (Je ale pravda, že ono dobré pečivo jen tak s máslem je taky naprostá lahoda u které nemám klapku, kolik toho můžu sežrat).

Nejradši jsem někde hostem a chutnám pomazánky od ostatních. Je to totiž vždycky skvělá inspirace pro další a další recepty. Každý má totiž svůj rukopis a používá různé koření, které by mě třeba nikdy nenapadlo kombinovat nebo vyzkoušet. Vaření je prostě krásná alchymie.

Co tu najdete?

V kategorii pomazánky najdete inspiraci na všemožné tradiční i méně tradiční mazání na chleba, toasty nebo chlebíčky. Za mě je jasnou klasikou a favoritem například taková tvarohová rozhuda. Hodí se na pečivo, ale extrémně dobrá je například k bramborám na loupačku.

Neobvyklou a méně známou pomazánkou může pro někoho  být třeba čočková, která ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

A co taková chlebíčková klasika jako krabí pomazánka s mrkví?

Pojďte si společně se mnou hrát a objevte kouzlo pomazánek na sto a jeden způsob.

Avokádová pomazánka

Jednou za čas mívám takové svoje periody…jídelní. Měla jsem například periodu špenátovou, kdy jsem téměř každý den pojídala špenát, nebo pak polévkovou, kdy jsem jedla vývary nebo krémy (polévkové) k snídani, obědu, večeři…a tak dále a tak dále. 

Čočková pomazánka – čočkoprdka

Luštěniny jsou pro tělo nesmírně zdravé a člověka zasytí…a většinou pořádně nafouknou. Tentokráte se podívám na zub čočkové pomazánce, která asi není úplně tradiční představitelkou z luštěninových jídel, ale je naprosto vynikající!

Rozhuda – tvarohová pomazánka

U nás doma jsme si vždycky dělali rozhudu. Super tvarohová pomazánka s pažitkou na chleba, ale třeba i k vařeným bramborám. Rozhuda pro mě bylo vážně hodně divné slovo neznámého původu, takže jsem si říkala, že si tady uděláme takové osvětové okénko a podíváme se na jeho význam.

Škvarková pomazánka paní Čuby

Udělat si vepřové škvarky je taková vyšší dívčí, kterou paní Čuba s narůstajícím počtem různě úspěšných pokusů, nakonec dotáhla k dokonalosti. Jenže občas je potřeba si stanovit nějakou další metu, další cíl v tom, jak se posunout dál. Sportovci překonávají své fyzické limity, paní Čuba jde za hranice kulinářského.

Čubiččina vajíčková pomazánka

Těsně po Velikonocích se vždycky všichni těšili, jak se budou cpát vajíčkovým salátem nebo vajíčkovou pomazánkou a pro mě to bylo nanejvýš odpudivé a nechápala jsem to. Ani pořádně nevím, proč jsem si vypěstovala takový odpor k vařeným vajíčkům a z vlastních předsudků nebo možná blbosti jsem se ochudila o takovou dobrotu, jaká je vajíčková pomazánka. Prostě jsem to předem odsoudila, aniž bych to zkusila a dala se odradit vajíčkovým smradem. Já blb! Takže poučení pro příště: nesuďte vejte podle smrádku a radši to zkuste….a pak posuďte. Ale k receptu.

Čubina klasická krabí pomazánka

Tentokrát si pro vás paní Čuba připravila opravdu pravou a zaručeně krabí pomazánku, kterou mnoho z vás zná a má rádo. Tohle paní Čubu vždycky tahalo za jazyk a uši, říct zrovna o krabí pomazánce, že je krabí, protože procento krabího masa je tam zaručeně přesně 0% a všichni to ví.
keyboard_arrow_up