Udělat si vepřové škvarky je taková vyšší dívčí, kterou jsem s narůstajícím počtem různě úspěšných pokusů, nakonec dotáhla k dokonalosti. Jenže občas je potřeba si stanovit nějakou další metu, další cíl v tom, jak se posunout dál. Sportovci překonávají své fyzické limity, já jdu za hranice kulinářského.
Když už jsem dospěla k tomu, že lednice přetékala sádlem a škvarky, nastal čas na změnu. Logicky se tedy nabízela možnost udělat ze škvarků pomazánku. Hledala jsem tedy inspiraci tady a tam a nakonec si vytvořila svou vlastní delikatesní variantu škvarkové pomazánky, o kterou se s vámi chce podělit.

Asi je potřeba předem varovat, že vám po ní naroste dvojitá brada a přes kalhoty přepadne špek, slabším pak vyšplhá tlak či propukne žlučníkový záchvat. Ale pokud se toho nebudete bát a vychutnáte si to bez přemýšlení, jak je to nezdravé, tak to prostě bude v pohodě a bříško bude chrochtat blahem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Škvarková pomazánka paní Páji

Ingredience na škvarkovou pomazánku

Množství: 8 chlebíků

200g zasádlovaných škvarků
1 lžička dijonské hořčice
½ polovina menší cibule
1 nakládaná okurka
2 vajíčka
2 lžíce tvarohu
Sůl


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, mrkněte na naší kuchařku Velká svačinková bichle. Najdete v ní 190 receptů, to je na každý (školní) den jiný recept! Koupit zde. #každýdenjinásváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Na Pájinu škvarkovou pomazánku budete potřebovat v první řadě ideálně připravené škvarky v sádle. Pokud je nemáte, tak si škvarky můžete připravit podle mého receptu na škvarky.

Máte-li kvalitní mixér (třeba ten z této recenze), je skoro vyhráno (já jsem svůj starý milovaný ruční mixér na této pomazánce totálně odvařila a musela ho pohřbít). Škvarky dejte do mixéru, přidejte hořčici a cibulku a rozmixujte. Jestliže mixér nemáte, tak prostě sekejte nožem jako o život a škvarky budou sice hrubší, ale nevadí.

Škvarky jsou nasekané, takže je načase k nim přidat dvě natvrdo uvařená vajíčka, která stačí jen pošťouchat vidličkou a opatrně promíchat s tvarohem a nasekanou okurkou. Pokud je to potřeba, tak přisolte.

Pak už stačí jen nakrájet chleba a hodovat!

Já jsem si nad tím blaženě otírala mastného kníra pod nosem.

Další skvělé pomazánky najdete tady.