Mnoho z vás si řekne, že není nad klasiku, pokud se bramborového salátu týče. Souhlasím, ale jak já ráda zkouším nové věci, tak mě tento bramborový salát s kari naprosto dostal. Jedním slovem je to lahoda.

Hledáte-li nějakou zdravou variantu, jste tu teď špatně. Tento salát je kalorická pecka, ale protože je tak dobrý, byl by hřích s ním aspoň jednou nezahřešit.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Bramborový salát s kari

Ingredience na bramborový salát s kari

Množství: 8 porcí bych tak řekla

10 středně velkých brambor
2 cibule
4 jablka
4 nakládané okurky
4 vejce natvrdo
350 g měkkého salámu
1 lžíce hořčice
1 majonéza
1 bílý jogurt
1 rovná lžíce kari – či víc, dle chuti
Sůl
Pepř


TIP: Chystám vlastní kuchařku, Velkou svačinkovou bichli! Celkem v bichli najdete 190 receptů na výborné, kvalitní a vyvážené svačiny (nejen) do školy. Chceš svačinkovou inspiraci? #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 50 minut

Jdeme se připravit

Nečekejte žádné složitosti. Naštěstí není potřeba žádných speciálních schopností v kuchyni a zvládne to i člověk vařením neposkvrněný.

V první řadě si nechte vařit ve slané vodě brambory ve slupce. Vybírejte stejnou velikost, ať se vám brambory dovaří ve stejný čas.Pro někoho samozřejmost, pro někoho novinka…Taky se vám může stát, že brambor nebude nazbyt a prostě budete muset kolem hrnce s různě velkými bramborami slídit a píchat do nich a vyndavat je postupně…a ano, i já s tím mám bohaté zkušenosti.

Brambory nechte vychladnout.

Kostičkujeme

Další fáze přípravy salátu spočívá v tom, že nakrájíme všechny suroviny, kromě jablíček, na kostky. Oloupané brambory, vajíčka, okurky, cibuli a salám také. Máte krájítko na brambory? Máte o starost méně. Doporučuji salát dělat až opravdu z vychlazených brambor – budou lépe držet tvar a ze salátu se nestane kaše. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka.

Dochucujeme

Salát trochu osolíme (brambory spoustu soli vsáknou, takže je potřeba solit trochu více), opepříme, přidáme lžíci kari a všechny „mokré“ suroviny – majonézu, jogurt, a lžičku horčice. Pokud máte strach, že bude vše moc kašovité, tak mokrouše přidávejte postupně. Míchejte lehce, s radostí, že už jste u konce a že za chvilku ochutnáte.

Ochutnejte, dosolte či dopepřete a nechte salát aspoň chvilku odležet. Je to zvláštní chuť? Nepatrně. Ale je to báječný!

Vaše Pája

PS. Další salátové variace najdete tu.