Taky tak milujete teplejší dny, ve kterých vás gril doslova volá? Kuřecí špízy s koprovou marinádou, splňují všechny parametry suprového grilovaného pokrmu, který je snadný na přípravu, šťavnatý a echt zajímavý.
Plněné papriky s rajskou omáčkou – bezvadná letní klasika
Plněné papriky s rajskou omáčkou se podle mě řadí mezi taková ta kontroverzní jídla, která buď milujete, nebo nenávidíte. Asi je vám jasné, do jaké skupiny seřadím já.:)
Zapečený plněný wrap s kuřecím masem a vejci
Připravíme si společně super jednoduchou a rychlou večeři nebo lehký oběd – wrap s kuřecím masem a vejci. A možná překvapivě zakomponujeme výbornou směs kyselých okurek a cibule.
Bezvadná rychlá snídaně – turecká vejce
Co nejčastěji snídáte? Abych se přiznala, jsem vždycky ráno v takovém otupělém stavu, že jsem ráda, že jsem ráda. Mnohdy tak nejsem příliš kreativní. A přitom často stačí k báječné snídani tak málo. Příkladem jsou tato bezvadná turecká vejce neboli Çılbır [chil-bir].
Krémová špenátová polévka se smetanou
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka.
Brynzové rizoto – italská klasika v novém kabátku
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost.
Jarní kuře s nádivkou z bylinek
Jarní kuře s nádivkou z bylinek je takové to jídlo, které voní po domově, po probouzející se zahradě a po dětství, kdy se všechno zdálo pomalejší a laskavější. Je to recept, který v sobě nese chuť svěžích bylinek, poctivého kuřecího masa a pečené křupavé kůrčičky – té, která naláká ke stolu i ty největší odpůrce „obyčejného“ kuřete.
Kočičí tanec – tradiční velikonoční dobrota
Tak to byl tanec – a v tomto případě dokonce kočičí tanec! Co se skrývá za tímto názvem a proč si ho připravit nejen před Velikonocemi? Pojďme se na to podívat!
Králík na houbách a hořčici – lahodný a voňavý oběd
Už dlouho předlouho jsme se nepodívali na nějaký dobrý ušatý recept. A tak je tu pro vás králík na houbách a hořčici! Jemné, šťavnaté maso se tu propojuje s chutí lesních hub. Ať už použijete lesní hříbky nebo voňavé žampiony, jedno je jisté – tahle dobrota se rozplyne na jazyku a zaručeně potěší každého, kdo si ji dá. Tak pojďme na to!
Krémová čočka na paprice
Krémová čočka na paprice je skvělou volbou, pokud si chcete k véče nebo obědu připravit super zdravé a rychlé jídlo. Nejenže červená čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, ale také celou dobrotu připravíte během pár minut.
Nezapomenutelná křenová polévka
Jestli hledáte polévku, která vás nejen zahřeje, ale i příjemně nakopne, křenová polévka je ta pravá volba! Má jemnou, krémovou konzistenci, ale díky křenu v sobě ukrývá lehce pikantní šmrnc, který povzbudí chuťové pohárky a dodá energii.
Kapusta se slaninou a bramborem
Máte chuť na něco jednoduchého, a přitom neskutečně lahodného? Smažená kapusta se slaninou a bramborem je kombinací, která vám udělá naprosto skvěle. Je to ideální pokrm pro chladné dny, kdy toužíte po něčem voňavém, křupavém a z pár ingrediencí.
Nakládaná řepa se zelím a křenem
Milujete čalamády, kimchi a jiné nakládané dobrůtky? My tedy každopádně! Tato nakládaná řepa se zelím byla naprosté zjevení. Za pár minut připravená a úplně boží!
Netradiční příloha – oves s mrkví a batáty
Chtěli byste v kuchyni vyzkoušet nějakou novou neokoukanou přílohu? Mám tu pro vás dokonalý oves s mrkví a batáty, který, ač zdánlivě obyčejný, je naprostou lahůdkou a také vlákninovou bombičkou.
Vynikající nakládané olomoucké tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou taková malá kulatá smradlavá láska. Jejich nesporným benefitem je totální nabušenost bílkovinami a naprosto nezaměnitelná chuť… a smrádeček.
Vynikající dýňové kari s kuřetem
Taky máte tak rádi jemné omáčky? Tento recept na dýňové kari s kuřecím masem, cizrnou, dýní a kokosovým mlékem je výjimečný svou kombinací chutí a vůní, které se navzájem krásně doplňují a dodávají pokrmu jedinečný exotický nádech.
Super rychlé kovbojské fazole
Máte chuť na opravdovou láhůdku z fazolí, kterou si připravíte během pár minut? Tyto naše kovbojské fazole si zamilujete jako skvělou jednoduchou večeři, nebo i snadný oběd.
Brambory na kyselo
Máte chuť na jednoduché a lahodné jídlo z pár ingrediencí? Brambory na kyselo jsou takovou možná až zapomenutou klasikou, která je naprosto výtečná!
Pečené maso se zelím a dýní
Milujete netradiční chutě? Pečené maso se zelím a dýní a mrkví je naprostá lahoda, které se vůbec nemusíte bát. Pojďte ji vyzkoušet.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je báječnou bezmasou alternativou, pokud zrovna nemáte po ruce skutečné dršťky. Její příprava je hračka.