Česnekovo-sýrová pomazánka je jednoduchá základní pomazánka a asi není potřeba kolem ní dělat nějaké velké tanečky. Sice si ji můžete koupit úplně všude za pár kačenek, ale ono zase strávit pět minut přípravou doma ještě nikoho nezabilo (a aspoň víte, co je uvnitř).

Léčebná vsuvka na téma česnek

Kromě jednoduchosti tohoto česnekového pohlazení bychom si měli taky připomenout, jak je česnek zaprvé afrodiziakum (pokud aplikováno u obou partnerů) a zadruhé i přirozené antibiotikum a zabíječ nachlazení a infekcí. V chřipkovém období vás tahle pomazánka může zachránit. Místo 3-4 stroužků česneku jich dejte dvojnásob či co snesete a ideálně se ještě izolujte od lidí, kteří se „neléčí“. Hned vám bude líp :).

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Česnekovo – sýrová pomazánka

Ingredience na česnekovo-sýrovou pomazánku

Množství: 1 bohatá miska

1 pomazánkové máslo
Menší špetka soli
100 g eidamu
3-4 stroužky česneku

TIP: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také 300 Kč kredit na vyzkoušení, takže vás tohle vaření nemusí stát ani korunu. #300kcjenpromectenare


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 minut
Celkový čas: 16 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Pomazánkujeme

Tady se to snad ani nedá nazvat postupem, protože smíchat dohromady pomazánkové máslo, česnek, sůl a strouhaný sýr není přílišné umění a ani v tom není žádný zádrhel. Možná jen dejte pozor a sýr nastrouhejte na jemno a ne na hrubo – to by pak nebylo úplně nejlepší. Česnek dávejte jemně nadrcený nebo, co je podle mě nejlepší, utřený se solí. Je pak jemný a nestane se vám, že kousnete do nějakého nepříjemného kousku.

Dobrý česnek umění je

Buďme k sobě laskaví a dávejme si dobré věci. Takovou dobrou věcí je i česnek, což může být v dnešní době docela problém. Často je bez chuti a zápachu a plesnivý (to mě může vždycky čert vzteky vzít), je tedy potřeba hledat dobrý. Pokud máte možnost dobrého českého česneku od někoho, komu důvěřujete máte vyhráno. Jinak je potřeba hledat a očuchávat a sahat a najít česnek suchý a voňavý. Já většinou vybírám právě český a jemně hnědo-růžovo-fialový. U toho pak stačí stroužek pomalu jeden, aby se vám samovznítila pusa.

Zpět ale k pomazánce. Parádní je pomazánka jen tak s chlebem a nějakou zeleninou, nebo velkou parádu udělá na jednohubkách.

Mějte se
Pája